De grenspaal in de raadszaal van Woudrichem
Volledig scherm
De grenspaal in de raadszaal van Woudrichem © Bertjan Kers/BD

Raad Woudrichem unaniem achter één gemeente Altena

WOUDRICHEM - De gemeenteraad van Woudrichem liet er dinsdagavond geen twijfel over bestaan: per 1 januari 2019 moet er één gemeente Altena zijn gevormd met Aalburg en Werkendam.

Bart Verkade van Progressief Altena had voor de gelegenheid een grenspaal meegenomen die tijdens de verkiezingen bij Babyloniënbroek op het 'drielandenpunt' van Altena had gestaan. Daarmee liet hij zien dat de partij die al in de drie gemeenten is vertegenwoordigd pal staat voor één Altena.

De raad vindt het van groot belang dat Woudrichem de touwtjes in handen houdt bij de samenvoeging. Volgens Anne Duizer (ChristenUnie) zou het 'beschamend zijn en van onmacht getuigen als we dit niet zelf kunnen verwezenlijken.

Burgemeester Arie Noordergraaf stelde tevreden vast dat de mening van de raad volledig spoort met die van het college. Hij zei te hopen dat er in het gebied een eind komt aan de discussie 'over een onsje meer of minder'. "We hebben voldoende materiaal om voor bestuurskracht te gaan."

Woudrichem, dat een onpartijdige procesbegeleider wenst, is de eerste van de drie gemeenten die zich uitspreekt over de herindeling.

Waalwijk, Heusden e.o.