Het natuurterrein aan de gezapig kabbelende Alm kent een klein weitje, boomgroepen, bosschages en een overzone.
Volledig scherm
Het natuurterrein aan de gezapig kabbelende Alm kent een klein weitje, boomgroepen, bosschages en een overzone. © Marry Bouman

Zinvolle dagbesteding in natuur bij de Alm bij Uitwijk

UITWIJK – Aan de Poortweg in Uitwijk konden zaterdagmorgen belangstellenden een kijkje nemen op het door werkgroep A Rocha Altena geadopteerde natuurterrein aan het riviertje de Alm.

De werkgroep A Rocha Altena gaat in samenwerking met stichting De Rotonde het natuurgebied dat 1.4 ha groot is beheren. ,,We gaan het terrein op een speciale manier onderhouden, versterken en natuur en landschap beleven”, aldus initiatiefnemer Simon Verlee uit Almkerk. Met de opening van een poort werd het startsein gegeven.

Verlee, die deel uitmaakt van een vijfkoppige werkgroep, wil er aan de slag met zinvolle dagbesteding voor mensen die om een bepaalde reden zijn vastgelopen of met mensen die een licht verstandelijke beperking hebben.

Het natuurterrein aan de gezapig kabbelende Alm kent een klein weitje, boomgroepen, bosschages en een overzone. Naast flora is er ook fauna. Er huizen vossen, roofvogels en reeën. Er kon zaterdag op het terrein ook kennis gemaakt worden met de Stichting A Rocha een wereldwijde beweging van christenen die vanuit het geloof zorgen voor Gods schepping.

De werkgroep A Rocha Altena gaat in samenwerking met stichting De Rotonde het natuurgebied beheren.
Volledig scherm
De werkgroep A Rocha Altena gaat in samenwerking met stichting De Rotonde het natuurgebied beheren. © Marry Bouman

Waalwijk, Heusden e.o.