article
1.6330031
Lekker met gemengde salade met geroosterde pijnboompitten en avocado.
Aardappelfrittata met paddenstoelen en Boerenkaas (2-4 personen)
Lekker met gemengde salade met geroosterde pijnboompitten en avocado.
http://www.bd.nl/xtra/lekkers-uit-brabant/aardappelfrittata-met-paddenstoelen-en-boerenkaas-2-4-personen-1.6330031
2016-09-01T22:02:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6330131.1472756765!image/image-6330131.JPG
Bereidingstijd 30 min,Aardappelen,Recept,Kaas,Paddenstoelen,Melk,Voorgerecht
Lekkers uit Brabant
Home / Xtra / Lekkers uit Brabant / Aardappelfrittata met paddenstoelen en Boerenkaas (2-4 personen)

Aardappelfrittata met paddenstoelen en Boerenkaas (2-4 personen)

Foto's
1
Reacties
Reageer
    Lekker met gemengde salade met geroosterde pijnboompitten en avocado.

    Ingrediënten

    • Ca. 250 gr gemengde paddenstoelen (kastanjepaddenstoelen, cantharellen, oesterzwammen)
    • 1 bosje verse bieslook
    • 400 gr voorgekookte aardappelschijfjes
    • 3 el olijfolie
    • 4 eieren
    • Scheut boerenmelk
    • Peper en zout
    • 75 gram geraspte belegen Boerenkaas

    Bereiding

    Snijd de paddenstoelen en de bieslook. Bak de aardappelschijfjes circa 7 minuten in de olie bruin. Bak de paddenstoelen een paar minuten mee en voeg de helft van de bieslook toe. Meng de eieren met de melk en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel over het aardappelmengsel en strooi de kaas erover.

    Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Bak de frittata op laag vuur tot het ei gaat stollen. Houd de pan enkele minuten onder de ovengrill, zodat de kaas smelt en licht kleurt. Strooi er de overige bieslook over. Schud de frittata los van de pan, laat hem op een snijplank glijden en snijd hem in punten.