article
1.6527720
Een voorgerecht van een van de meest onappetijtelijke groenten om te zien. Van de buitenkant dan. Want als carpaccio is het heerlijk.
Carpaccio van rode bietjes (2 personen)
Een voorgerecht van een van de meest onappetijtelijke groenten om te zien. Van de buitenkant dan. Want als carpaccio is het heerlijk.
http://www.bd.nl/xtra/lekkers-uit-brabant/carpaccio-van-rode-bietjes-2-personen-1.6527720
2016-10-13T22:11:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6527731.1476389382!image/image-6527731.JPG
Bietjes,Munt,Recept,Bereidingstijd 20 min,Hollandse keuken,Voorgerecht,Geitenkaas
Lekkers uit Brabant
Home / Xtra / Lekkers uit Brabant / Carpaccio van rode bietjes (2 personen)

Carpaccio van rode bietjes (2 personen)

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    Een voorgerecht van een van de meest onappetijtelijke groenten om te zien. Van de buitenkant dan. Want als carpaccio is het heerlijk.

    Ingrediënten

    • 2 voorgekookte rode bietjes
    • 10 blaadjes verse munt
    • 2 eetlepels verkruimelde geitenkaas
    • handje rucola melange
    • handje amandelschaafse

    Ingrediënten dressing

    • 15 ml citroensap
    • 30 ml olijfolie, extra vergine
    • 5 ml honing
    • peper en zout

    Bereidingswijze
    Schaaf mooie plakjes van de bietjes. Hiervoor kun je een kaasschaaf gebruiken. Rooster het amandelschaafsel in en koekenpan. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Leg de plakjes rode biet in een cirkel op de borden. Gebruik de mooiste plakjes aan de buitenkant, deze liggen het meest in het zicht. Vul de cirkel op met de overige plakjes rode biet. Plaats in het midden een pluk rucola melange. Verdeel hieromheen de verkruimelde geitenkaas, muntblaadjes en het amandelschaafsel. Druppel de dressing hierover heen.

    Dit recept is te vinden op brendakookt.nl.