article
1.6174881
Een recept van restaurant Wynwood in Eindhoven. De Spicy Pineapple is een combinatie van ananas, kardemom, gingerbeer en rum. Een cocktail met zoete en pikante tonen.
Cocktail Spicy Pineapple
Een recept van restaurant Wynwood in Eindhoven. De Spicy Pineapple is een combinatie van ananas, kardemom, gingerbeer en rum. Een cocktail met zoete en pikante tonen.
http://www.bd.nl/xtra/lekkers-uit-brabant/cocktail-spicy-pineapple-1.6174881
2016-07-07T22:49:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6174933.1467899247!image/image-6174933.jpg
Ginger Beer,Ananas,Recept,Bijgerecht,Cocktail,Bereidingstijd 10 min,Kardemom,Drank,Rum
Lekkers uit Brabant
Home / Xtra / Lekkers uit Brabant / Cocktail Spicy Pineapple

Cocktail Spicy Pineapple

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    Een recept van restaurant Wynwood in Eindhoven. De Spicy Pineapple is een combinatie van ananas, kardemom, gingerbeer en rum. Een cocktail met zoete en pikante tonen.

    Ingrediënten

    • 40 ml ananas-kardemom siroop
    • 20 ml Spiced rum (Kraken Rum of Sailor Jerry zijn Wynwood-favorieten)
    • 1 flesje Fever Tree Ginger beer

    Bereiding
    Begin met de ananassiroop en eindig met het gingerbeer, vul aan met crushed ice. Roer door. Garneren met gebrande kruidnagel, steranijs en kaneel.

    Basisrecept ananas-kardemom siroop
    Hiervoor heb je 1 liter ananassap, 1 kilo suiker, 8 gekneusde kardemompeulen, de rasp en het sap van 1 citroen nodig. Breng het ananassap aan de kook en laat daarin de suiker oplossen. Voeg de kardemom toe en laat 1 uur trekken op zacht vuur. Stort het sap daarna in een bak, meng de rasp en het sap van de citroen toe en laat het geheel 1 nacht trekken en zeven.