article
1.6174918
Een recept van restaurant Wynwood in Eindhoven. Een cocktail waarbij oestervocht als basis wordt gebruikt. Dit drankje gaat daarom perfect bij een verse, rauwe oester.
Cocktail The Sea
Een recept van restaurant Wynwood in Eindhoven. Een cocktail waarbij oestervocht als basis wordt gebruikt. Dit drankje gaat daarom perfect bij een verse, rauwe oester.
http://www.bd.nl/xtra/lekkers-uit-brabant/cocktail-the-sea-1.6174918
2016-07-07T22:57:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6174952.1467899585!image/image-6174952.JPG
Oester,Recept,Bijgerecht,Cocktail,Kruidenbitter,Bereidingstijd 10 min,Hierbas de las Dunas,Ei,Drank,Limoen
Lekkers uit Brabant
Home / Xtra / Lekkers uit Brabant / Cocktail The Sea

Cocktail The Sea

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    Een recept van restaurant Wynwood in Eindhoven. Een cocktail waarbij oestervocht als basis wordt gebruikt. Dit drankje gaat daarom perfect bij een verse, rauwe oester.

    Ingrediënten

    • 1 oester (vocht in de cocktail en de rest als bijgerecht)
    • 40 ml Hierbas de las Dunas (kruidenlikeur uit Cadzand)
    • sap van 1 limoen
    • 15 ml suikerwater
    • eiwit van 1 ei
    • 1 à 2 druppels kruidenbitter

    Bereiding
    Open voorzichtig de oester en vang het vocht op. Doe alle ingrediënten in de shaker. Vervolgens 2 keer shaken; 1 keer met ijs, 1 keer zonder ijs, met de veer van de shaker.

    Basisrecept suikerwater
    Breng 1 kilo suiker en 1 liter water aan de kook en laat daarna afkoelen.

    Kruidenbitter
    Gebruik hiervoor Angustura-bitters, die zijn in alle slijterijen te verkrijgen.