article
1.6174882
Een recept van restaurant Wynwood in Eindhoven. De vermouth die gebruikt wordt in deze cocktail, maken ze daar zelf. Of beter gezegd, pimpen ze zelf. En dat kan thuis ook.
Cocktail Vermouth-tonic
Een recept van restaurant Wynwood in Eindhoven. De vermouth die gebruikt wordt in deze cocktail, maken ze daar zelf. Of beter gezegd, pimpen ze zelf. En dat kan thuis ook.
http://www.bd.nl/xtra/lekkers-uit-brabant/cocktail-vermouth-tonic-1.6174882
2016-07-07T22:09:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6174899.1467899278!image/image-6174899.jpg
Tijm,Rozemarijn,Recept,Bijgerecht,Vermouth,Cocktail,Bereidingstijd 10 min,Drank
Lekkers uit Brabant
Home / Xtra / Lekkers uit Brabant / Cocktail Vermouth-tonic

Cocktail Vermouth-tonic

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    Een recept van restaurant Wynwood in Eindhoven. De vermouth die gebruikt wordt in deze cocktail, maken ze daar zelf. Of beter gezegd, pimpen ze zelf. En dat kan thuis ook.

    Ingrediënten

    • 40 ml geïnfuseerde vermouth
    • 1 flesje mediterrane tonic
    • 4 à 5 druppels lavendel- of tijm-olie
    • tijm en rozemarijn
    • rasp van een sinaasappel

    Bereiding
    Giet de vermouth in een glas. Doe er ijs bij. Voeg de olie bij de tonic en schenk erbij. Garneren met de rasp van sinaasappel, een takje tijm en rozemarijn. De kruiden eerst licht aanbranden met een gasbrander. Bij Wynwood wordt de vermouth geïnfuseerd met ingrediënten als absinth, PX-sherry, kardemom, citrusvruchten, rozemarijn, tijm, steranijs, kruidnagel en jeneverbessen.

    Basisrecept geïnfuseerde vermouth
    Schenk de inhoud van 1 fles vermouth in een anti-lek zak (bijvoorbeeld een diepvrieszak) en doe daarbij rozemarijn, tijm, sinaasappel, citroen, steranijs en kardemom. Breng 1 pan met water aan de kook brengen en haal die daarna van het vuur. Laat in het hete water de zak voor 3 à 4 uur zitten en daarna voor 4 dagen in de koelkast rusten. Voor gebruik zeven.