article
1.6463229
Een hoofdgerecht voor vier personen.
Gemarineerde runder-ribeye (4 personen) van ‘t Schop
Een hoofdgerecht voor vier personen.
http://www.bd.nl/xtra/lekkers-uit-brabant/gemarineerde-runder-ribeye-4-personen-van-t-schop-1.6463229
2016-09-29T22:01:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6463240.1475143157!image/image-6463240.JPG
Rode wijn,Ribeye,Bereidingstijd 90 min,Recept,Knoflook
Lekkers uit Brabant
Home / Xtra / Lekkers uit Brabant / Gemarineerde runder-ribeye (4 personen) van ‘t Schop

Gemarineerde runder-ribeye (4 personen) van ‘t Schop

Foto's
1
Reacties
Reageer
    Een hoofdgerecht voor vier personen.

    Ingrediënten:

    • 4 ribeyes (entrecotes kan ook)
    • 150 ml rode wijn
    • 1 el rode wijnazijn
    • 3 teentjes knoflook
    • 1 el Provencaalse kruiden
    • Vers gemalen zwarte peper
    • Verse tuinkruiden
    • Olijfolie

    Bereiding:

    Hak de knoflook, bieslook, rozemarijn en peterselie in kleine stukjes; hoe fijner hoe meer smaak. Meng de wijn, azijn, knoflook en kruiden door elkaar. Haal de ribeye door dit mengsel en laat het vlees 1 uur in de koelkast marineren. Afdekken met een folie.

    Daarna uit de marinade halen, droogdeppen, bestrijken met olijfolie en een half uurtje op kamertemperatuur laten komen.

    Op een hete grill of barbecue 2 tot 3 minuten aan elke kant roosteren tot ze van buiten bruin zijn. Eventueel met wat zout bestrooien.

    De marinade kun je nog in een pannetje indikken en als extra sausje op het gegrilde vlees serveren.

    Dit is een recept van Cécile van den Broek, van bioboerderij ‘t Schop in Hilvarenbeek.