article
1.6608418
Of het nu de combi met spliterwten of tomaten is, in soepen doet de knolselderij het dus goed. Maar er is veel meer mogelijk. Bijvoorbeeld in een stoofpot, lekker met gehaktballen.
Knolselderijstoofpot met gehaktbal (2 personen)
Of het nu de combi met spliterwten of tomaten is, in soepen doet de knolselderij het dus goed. Maar er is veel meer mogelijk. Bijvoorbeeld in een stoofpot, lekker met gehaktballen.
http://www.bd.nl/xtra/lekkers-uit-brabant/knolselderijstoofpot-met-gehaktbal-2-personen-1.6608418
2016-11-04T08:25:58+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6608446.1478247732!image/image-6608446.jpg
stoofpot,gehaktbal,Recept,Bereidingstijd 20 min,Hoofdgerecht,knolselderij
Lekkers uit Brabant
Home / Xtra / Lekkers uit Brabant / Knolselderijstoofpot met gehaktbal (2 personen)

Knolselderijstoofpot met gehaktbal (2 personen)

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    Of het nu de combi met spliterwten of tomaten is, in soepen doet de knolselderij het dus goed. Maar er is veel meer mogelijk. Bijvoorbeeld in een stoofpot, lekker met gehaktballen.

    Ingrediënten

    • 1/2 knolselderij
    • 1 prei
    • 1 teen knoflook
    • 150 ml lauwwarme melk
    • 25 gr roomboter
    • 1/4 tl koekkruiden
    • 300 gr mager rundergehakt
    • 1 tl worcestersaus
    • 2 takjes tijm
    • 250 gr stoofpeertjes

    Bereiding
    Kook de knolselderij 10 minuten in ruim kokend water. Zet intussen de koekenpan op hoog vuur. Doe hier wat olie in en bak kort de knoflook. Voeg na 1 minuut de prei toe. Doe het groentemengsel in een kom. Kneed het gehakt met de tijm, worcestersaus en zout en vorm er 6 gehaktballen van. Schroei de gehaktballen op hoog vuur dicht. Verlaag het vuur en bak ze nog wat langer. Giet de knolselderij af en giet hier melk bij, samen met de boter. Prak het tot puree en voeg de koekkruiden toe. Meng de prei door de knolselderij. Serveer de stamppot met de stoofperen en de gehaktballen.

    Dit recept is te vinden op myfoodblog.nl.