article
1.6463157
Een hoofdgerecht voor vier personen.
Lamsstoverij (4 personen) van ‘t Schop
Een hoofdgerecht voor vier personen.
http://www.bd.nl/xtra/lekkers-uit-brabant/lamsstoverij-4-personen-van-t-schop-1.6463157
2016-09-29T22:05:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6463187.1475142701!image/image-6463187.JPG
Uien,Tomaten,Recept,Lamspoulet,Bereidingstijd 60 min
Lekkers uit Brabant
Home / Xtra / Lekkers uit Brabant / Lamsstoverij (4 personen) van ‘t Schop

Lamsstoverij (4 personen) van ‘t Schop

Foto's
1
Reacties
Reageer
    Een hoofdgerecht voor vier personen.

    Ingrediënten:

    • 500 gr lamspoulet (of zelf klein snijden van bout
    • 500 gr tomaten
    • 1 tl Provençaalse kruiden
    • Echte boter
    • 1 vleesbouillontablet
    • Maïzena
    • 2 grote uien
    • 2 el olijfolie
    • 1 rode en 1 groene paprika
    • 1 dl rode wijn
    • 2 tl paprikapoeder

    Bereiding:

    Bak het vlees bruin in de boter. Snipper de uien en snijd de tomaten in stukjes.

    In een andere pan de olie heet laten worden en de uien, tomaten en Provençaalse kruiden en 10 minuten smoren.

    De paprika’s in reepjes snijden en twee minuten meebakken met het lamsvlees.

    Dan de wijn, de gesmoorde tomaten, bouillontablet en paprikapoeder bij het vlees voegen. Dit geheel aan de kook brengen en ongeveer 50 minuten laten garen op een laag vuur.

    Voeg peper en zout naar smaak toe en bindt eventueel de saus een beetje met wat maizena. Lekker met aardappelen.