article
1.6393298
Een klein hapje van frisse geitenkaas. Het lekkerste met verse kaas van de geitenkaasboerderij. In dit geval gecombineerd met honing en filodeeg.
Loempia’s met geitenkaas en honing (6 stuks)
Een klein hapje van frisse geitenkaas. Het lekkerste met verse kaas van de geitenkaasboerderij. In dit geval gecombineerd met honing en filodeeg.
http://www.bd.nl/xtra/lekkers-uit-brabant/loempia-s-met-geitenkaas-en-honing-6-stuks-1.6393298
2016-09-15T22:29:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6393307.1473924390!image/image-6393307.jpg
Snack,Bereidingstijd 15 min,Loempia,Recept,Hapje,Geitenkaas
Lekkers uit Brabant
Home / Xtra / Lekkers uit Brabant / Loempia’s met geitenkaas en honing (6 stuks)

Loempia’s met geitenkaas en honing (6 stuks)

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    Een klein hapje van frisse geitenkaas. Het lekkerste met verse kaas van de geitenkaasboerderij. In dit geval gecombineerd met honing en filodeeg.

    Ingrediënten (voor zes stuks)

    • 6 vellen filodeeg (ontdooid)
    • 60 gram verse geitenkaas
    • scheutje honing
    • 2 eetlepels pijnboompitjes
    • beetje water

    Bereiding
    Leg een vel filodeeg in een ruit voor je, met de punt omhoog. Verdeel in het midden een hoopje verse geitenkaas. Bestrooi dit met pijnboompitjes en besprenkel met een klein beetje honing. Vouw de zijkanten van het vel filodeeg naar binnen, over de geitenkaasvulling. Pak de onderste punt en leg dit naar boven over de vulling. Rol de loempia vervolgens naar boven. Bestrijk de bovenste punt met een beetje water zodat je deze kunt vastplakken bij het oprollen.

    Bereiden in de frituurpan: bak de loempia’s 5 minuten in het hete vet/olie (circa 190ºC) tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.

    Bereiden in de oven: verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de loempia’s ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin worden. (in de oven worden ze minder bruin dan in de frituurpan).

    Recept: brendakookt.nl