article
1.5986003
De cupcakes van Manon staan net in de oven. Het ruikt al lekker in huis. Straks gaat ze haar cakejes samen met een vriendin versieren. Met fondant wordt er wat moois van gemaakt.
Manon (13) over haar versierde cupcakes
De cupcakes van Manon staan net in de oven. Het ruikt al lekker in huis. Straks gaat ze haar cakejes samen met een vriendin versieren. Met fondant wordt er wat moois van gemaakt.
http://www.bd.nl/xtra/lekkers-uit-brabant/manon-13-over-haar-versierde-cupcakes-1.5986003
2016-05-05T22:49:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.5986012.1462364528!image/image-5986012.jpg
Lekkers,Lekkerbekken
Lekkers uit Brabant
Home / Xtra / Lekkers uit Brabant / Manon (13) over haar versierde cupcakes

Manon (13) over haar versierde cupcakes

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Manon uit Loon op Zand met haar cupcakes.
   Fotograaf
  De cupcakes van Manon staan net in de oven. Het ruikt al lekker in huis. Straks gaat ze haar cakejes samen met een vriendin versieren. Met fondant wordt er wat moois van gemaakt.

  De 13-jarige Manon Netten uit Kaatsheuvel is dol op bakken. „De cupcakes zijn heel lekker en soms versieren we ze ook met van die gekleurde eetbare kraaltjes.” Ze maakt graag allerlei variaties. Fantasiefiguren, regenbogen en met Sinterklaas waren de kleine zwarte pietjes goed gelukt.

  Manon is een ware keukenprinses, het blijft namelijk niet alleen bij bakken. Elke donderdag kookt ze voor het hele gezin. Haar ouders en broer Rik (15) hoeven dan alleen nog maar aan te schuiven. „Ik moet die dag nogal vroeg naar de judo, mijn ouders zijn dan pas laat thuis en hebben niet zoveel tijd om te koken. Dus zorg ik voor het eten.” Meestal maakt ze spaghetti of een andere pasta klaar. „Dat is lekker makkelijk, met groenten en saus.”

  Moeder Angelique (44) is trots op haar grote dochter. „Dat doet ze heel goed. Het eten staat inderdaad altijd klaar wanneer we binnenkomen. En de tafel is gedekt.” Manon zit bij de scouting en daar heeft ze volgens haar moeder enorm veel geleerd. „Vooral zelfstandig werken. Dat is echt heel goed voor haar.”

  Manon helpt graag in de keuken. Ze vertelt hoe ze een keer samen met haar vader een heel buffet - met koude en warme gerechten - heeft gemaakt. „Ik heb toen de huzarensalade voor mijn rekening genomen en die mooi opgemaakt.” Of ze later bakker wil worden? „Dat denk ik niet. Ik wil als hobby taarten blijven maken en in de gehandicaptenzorg gaan werken.”

  In Lekkerbek mogen kinderen vertellen wat ze lekker vinden. Wil je ook meedoen met deze rubriek en met jouw gerecht in de krant? Stuur dan een mail naar info@lekkersuitbrabant.nl.