article
1.6212711
Tips van slager De Laet van Haver voor het grillen van een dikke steak (3 tot 6 cm of meer):
Omgekeerd
Tips van slager De Laet van Haver voor het grillen van een dikke steak (3 tot 6 cm of meer):
http://www.bd.nl/xtra/lekkers-uit-brabant/omgekeerd-1.6212711
2016-07-22T08:30:06+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6212712.1469176099!image/image-6212712.jpg
Ansjovis,Recept,Bereidingstijd meer dan 2 uur,Hoofdgerecht,Visgerecht,Mediterraans
Lekkers uit Brabant
Home / Xtra / Lekkers uit Brabant / Omgekeerd

Omgekeerd

Foto's
1
Reacties
Reageer
    Tips van slager De Laet van Haver voor het grillen van een dikke steak (3 tot 6 cm of meer):

    Koop een goedkope kerntemperatuurmeter. Prik die in het licht met olijfolie ingesmeerde vlees.

    Verwarm de steak in een lauwe oven (55 tot 60 graden Celsius).

    Wacht tot de kerntemperatuur zo’n 40 graden bedraagt.

    Bestrooi met zout en peper.

    Grill of bak de biefstuk kort (een minuut per kant). Laat het vlees rusten tot de kerntemperatuur is opgelopen tot 50- 55 graden voor rare.

    Voor meer garing, bijvoorbeeld medium-rare (55 tot 60 graden) het vlees niet langer grillen, maar langer in de oven houden.

    Dit omgekeerde koken - eerst garen, dan grillen - garandeert een mooie, gelijkmatige garing en fraaie

    korst.