article
1.6427898
Wij Nederlanders eten graag een plakje kaas. En dat blijft niet bij één plakje, per jaar verorberen we zo’n twintig kilo de man/vrouw.
Pompoenravioli (4 personen)
Wij Nederlanders eten graag een plakje kaas. En dat blijft niet bij één plakje, per jaar verorberen we zo’n twintig kilo de man/vrouw.
http://www.bd.nl/xtra/lekkers-uit-brabant/pompoenravioli-4-personen-1.6427898
2016-09-22T22:00:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6427901.1474539320!image/image-6427901.jpg
Bloem,Pompoen,Recept,Bereidingstijd meer dan 2 uur,Amaretti
Lekkers uit Brabant
Home / Xtra / Lekkers uit Brabant / Pompoenravioli (4 personen)

Pompoenravioli (4 personen)

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Pompoenravioli.
    Wij Nederlanders eten graag een plakje kaas. En dat blijft niet bij één plakje, per jaar verorberen we zo’n twintig kilo de man/vrouw.

    Vulling ravioli

    • 150 gr geroosterde pompoen uit de oven (gaar)
    • 20 gr amaretti-koekjes
    • 20 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 40 gr mosterdfruit
    • Vers gemalen nootmuskaat, kruidnagel, kardemom en kaneel

    Bereiding

    Maak de pompoenen schoon en snijdt deze in gelijke stukken. De pompoen vervolgens roosteren in de oven op 160 graden. Het duurt ongeveer 30 minuten tot de pompoen goed gaar en licht gekleurd is.

    Doe vervolgens alle ingrediënten in een keukenmachine en draai glad. Dit kan eventueel ook met de hand fijngehakt worden.

    De specerijen fijnmalen en toevoegen naar smaak.

     

    Pastadeeg

    • 250 gr italiaanse bloem (grano duro)
    • 250 gr patent bloem
    • 350 gr eigeel
    • klein beetje water (1 theelepel)
    • 10 gr zout
    • scheut olijfolie

    Alles goed mengen en er een stevig deeg van maken. Water toevoegen om een mooi structuur te krijgen. Dit is afhankelijk van de hardheid van de bloem.

    Minimaal 2 uur laten rusten. Daarna stapsgewijs dun uitrollen, tot stand 5 op de pastamachine. De lange pastavellen uitleggen, bestrijken met los geklopt ei en hierop kleine hoopjes van de vulling leggen. Een ander pastavel er bovenop leggen en rondom de vulling goed dicht vouwen. Nu met een ronde steker ravioli uitsteken. De rand mag ongeveer 1 cm dik zijn rondom de vulling.

    De ravioli is het beste te bewaren in de vriezer.

    Kook de ravioli af in gezouten water in 2 minuten.

    Volgende artikel: Afbeelding De 'geboorte' van een varkenshaasje