article
1.6393343
PP wordt in Amerika bereid van de Boston Butt: varkensnek én -schouder in één stuk. Maar een hele, Hollandse varkensnek aan het bot kan ook.
Pulled pork
PP wordt in Amerika bereid van de Boston Butt: varkensnek én -schouder in één stuk. Maar een hele, Hollandse varkensnek aan het bot kan ook.
http://www.bd.nl/xtra/lekkers-uit-brabant/pulled-pork-1.6393343
2016-09-15T22:47:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6393364.1473925076!image/image-6393364.JPG
BBQ,Pulled Pork,Bereidingstijd meer dan 2 uur,Recept,Varkensvlees,Bijgerecht,Hoofdgerecht
Lekkers uit Brabant
Home / Xtra / Lekkers uit Brabant / Pulled pork

Pulled pork

Foto's
1
Reacties
Reageer
    PP wordt in Amerika bereid van de Boston Butt: varkensnek én -schouder in één stuk. Maar een hele, Hollandse varkensnek aan het bot kan ook.

    Smeer het vlees dik in met kruiden naar wens, bijvoorbeeld paprika-, chili- en uienpoeder, (bruine)suiker, peper, zout en eventueel honing. Laat het een uurtje trekken. Het vlees minstens 6 tot 8 uur garen onder de bbq-klep bij zo’n 110 graden. Voor de rooksmaak af en toe wat eik- of beukmot opbranden. Als het vlees een kerntemperatuur van 85 graden bereikt, nog minstens 1 uur laten rusten.

    De gare, sappige nek met de vork uit elkaar trekken (vandaar de Engelse naam) inclusief donkere korst vol smaak. Lekker met wittekoolsalade, op broodjes, bij de friet, als borrelhap, et cetera.