article
1.6114940
Chef-kok Lisette Bossert is een liefhebber van de tuinboon. En dan met name de jonge tuinboon die dubbel-gedopt is. Houd er rekening mee dat een pond tuinbonen ongeveer goed is voor een klein handje dubbel-gedopte boontjes.
Puree van dubbel-gedopte tuinbonen (4 personen)
Chef-kok Lisette Bossert is een liefhebber van de tuinboon. En dan met name de jonge tuinboon die dubbel-gedopt is. Houd er rekening mee dat een pond tuinbonen ongeveer goed is voor een klein handje dubbel-gedopte boontjes.
http://www.bd.nl/xtra/lekkers-uit-brabant/puree-van-dubbel-gedopte-tuinbonen-4-personen-1.6114940
2016-06-16T22:05:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6114965.1466096388!image/image-6114965.jpg
burger,salade,Recept,Bereidingstijd 20 min,Hoofdgerecht,puree,tuinbonen
Lekkers uit Brabant
Home / Xtra / Lekkers uit Brabant / Puree van dubbel-gedopte tuinbonen (4 personen)

Puree van dubbel-gedopte tuinbonen (4 personen)

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Puree van dubbelgedopte tuinbonen met snijbietkoekjes en appel-komkommersla.
      Fotograaf
    Chef-kok Lisette Bossert is een liefhebber van de tuinboon. En dan met name de jonge tuinboon die dubbel-gedopt is. Houd er rekening mee dat een pond tuinbonen ongeveer goed is voor een klein handje dubbel-gedopte boontjes.

    Ingrediënten

    • 1 kg verse ongedopte tuinbonen
    • 1 el citroensap
    • 3 el olijfolie
    • rasp van ½ citroen
    • 1 el fijn gehakte munt
    • 1 el fijn gehakte dille

    Bereiding
    Dop de tuinbonen en kook ze in 5 minuten gaar. Verwijder de grijze hulzen. Prak de tuinbonen grof met een vork. Voeg olie, citroensap en -rasp, munt en dille toe. Voeg daarna peper en zout naar smaak toe. Serveer de puree bij een groente- of hamburger en een frisse salade.