article
1.6555736
Een recept voor Ragù alla bolognese.
Ragù alla bolognese
Een recept voor Ragù alla bolognese.
http://www.bd.nl/xtra/lekkers-uit-brabant/rag%C3%B9-alla-bolognese-1.6555736
2016-10-21T07:28:36+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6555743.1477034839!image/image-6555743.jpg
gehakt,Recept
Lekkers uit Brabant
Home / Xtra / Lekkers uit Brabant / Ragù alla bolognese

Ragù alla bolognese

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Ragù alla bolognese.
    Een recept voor Ragù alla bolognese.

    Ingrediënten:
    - 1 flinke ui en gelijke hoeveelheden wortel en bleekselderij

    - 1 eetlepel tomatenpuree

    - 1 blik tomatenblokjes (400 ml)

    - 1 pak tomatenpassata (500 ml)

    - half ons gerookt buikspek

    - 1 kilo grof gedraaid gehakt, niet te mager, bijvoorbeeld half om half of kalfs/varken.

    - halve fles rode wijn

    - 2 bouillonblokjes

    Bereiding:
    Snipper de groentes en fruit ze in (olijf)olie glazig. Bak tomatenpuree en gesnipperd rookspek op het laatst mee. Voeg tomaten en passata toe. Bak en prak in een andere pan het gehakt rul. Doe alles in 1 pan met rode wijn en 2 blokjes rund- of kalfsbouillon.

    Laat minstens 3 uur pruttelen tot de saus is ingedikt tot ongeveer tweederde. Eventueel peper en zout naar smaak. Kook de spaghetti (of lintpasta) bijna al dente, zodat ze nog saus kan opnemen. Meng wat kookvocht door de dikke ragù. Opdienen met vers geraspte (parmezaanse) kaas.

    Gebruik GEEN knoflook en andere kruiden zoals tijm of rozemarijn.