article
1.6155009
Sinds 2014 heeft een achttal enthousiaste Dungenaren de draad weer opgepakt en met een kersvers genootschap de Poule Den Dungen nieuw leven ingeblazen. Chef-kok Edwin Kats heeft er een recept met ravioli bij gemaakt.
Ravioli met Poule Den Dungen (2 personen)
Sinds 2014 heeft een achttal enthousiaste Dungenaren de draad weer opgepakt en met een kersvers genootschap de Poule Den Dungen nieuw leven ingeblazen. Chef-kok Edwin Kats heeft er een recept met ravioli bij gemaakt.
http://www.bd.nl/xtra/lekkers-uit-brabant/ravioli-met-poule-den-dungen-2-personen-1.6155009
2016-06-30T22:15:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6155036.1467296460!image/image-6155036.jpeg
Bereidingstijd 30 min,Poule Den Dungen,Recept,Ravioli,Italiaanse keuken,Kip
Lekkers uit Brabant
Home / Xtra / Lekkers uit Brabant / Ravioli met Poule Den Dungen (2 personen)

Ravioli met Poule Den Dungen (2 personen)

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Ravioli met Poule Den Dungen.
      Fotograaf
    Sinds 2014 heeft een achttal enthousiaste Dungenaren de draad weer opgepakt en met een kersvers genootschap de Poule Den Dungen nieuw leven ingeblazen. Chef-kok Edwin Kats heeft er een recept met ravioli bij gemaakt.

    Ingrediënten

    • 320 gram geplukt vlees van de bout
    • 16 wontonvellen
    • 2 losgeklopte eidooiers
    • knolselderij
    • gesneden bieslook

    Voor de jus

    • 1 dl kalfsfond
    • 0,5 dl kippenfond
    • 3 gram vadouvan
    • 10 gram ingekookte rode wijn (50 gram inkoken tot 10 gram)
    • 15 gram boter
    • 8 gram extra vergine olijfolie

    Bereiding
    Verdeel de geplukte bout in 8 delen van 40 gram en plaats die in het midden van een wontonvelletje, smeer de buitenkant in met de eidooier, plaats er een ander velletje op en druk stevig aan, zodat alle lucht eruit gaat. Nu het velletje rond uitsteken en pocheren in ruim water met zout en een scheutje olijfolie.

    De knolselderij schillen en in plakken van 1,5 cm snijden, nu staafjes van 5 cm snijden, deze blancheren in water met zout en opstoven met een klein klontje boter. De rode wijn inkoken en aanmaken met de fonds en de vadouvan, dit met behulp van een staafmixer luchtig schuimen met de boter en de olijfolie.

    De ravioli in het bord dresseren met de staafjes knolselderij en de schuimende jus, het gerecht afmaken met wat gesneden bieslook.