article
1.6699499
Een recept van Ben Ackermans voor rode pepersoep.
Rode pepersoep
Een recept van Ben Ackermans voor rode pepersoep.
http://www.bd.nl/xtra/lekkers-uit-brabant/rode-pepersoep-1.6699499
2016-12-02T06:00:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6699511.1480622907!image/image-6699511.jpg
Recept
Lekkers uit Brabant
Home / Xtra / Lekkers uit Brabant / Rode pepersoep

Rode pepersoep

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Rode pepersoep
      Fotograaf
    Een recept van Ben Ackermans voor rode pepersoep.

    Ingrediënten

    • 1 liter bouillon
    • 4 tomaten
    • 1 ui
    • 1 paprika
    • 5 rode pepers
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 2 tenen knoflook
    • 2 theelepels paprikapoeder
    • 2 theelepels suiker
    • (zee)zout
    • olijfolie
    Bereidingswijze

    Pel de ui en snij deze in ringen. Snij de tomaten. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij in grove stukken. Snij de rode pepers in de lengte door en verwijder de zaadlijst. Snij de rode pepers vervolgens in halve ringen. Doe een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en pepers hierin. Voeg de tomaten en paprika toe, laat dit nog even sudderen tot de tomaten zacht zijn en roer de tomatenpuree door het mengsel om die even mee te laten verwarmen. Nu mag ook de bouillon toegevoegd worden evenals de suiker en paprikapoeder. Laat dit nog zo’n 30 minuten op een zacht vuur doorsudderen. Pureer de soep met een staafmixer en zeef hem daarna.