article
1.6174854
Geel zijn de pomodori die we nu kennen nog. Maar ook groen, zwart, wit, gespikkeld en gestreept. En natuurlijk rood. Je kunt er allerlei lekkers mee maken, zoals deze tomaat- en nectarinetorentjes.
Tomaat- en nectarinetorentje (4 personen)
Geel zijn de pomodori die we nu kennen nog. Maar ook groen, zwart, wit, gespikkeld en gestreept. En natuurlijk rood. Je kunt er allerlei lekkers mee maken, zoals deze tomaat- en nectarinetorentjes.
http://www.bd.nl/xtra/lekkers-uit-brabant/tomaat-en-nectarinetorentje-4-personen-1.6174854
2016-07-07T22:16:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6174862.1467898017!image/image-6174862.jpg
Nectarines,Recept,Hoofdgerecht,Bijgerecht,Tomaat,Mozzarella,Bereidingstijd 20 min,Voorgerecht
Lekkers uit Brabant
Home / Xtra / Lekkers uit Brabant / Tomaat- en nectarinetorentje (4 personen)

Tomaat- en nectarinetorentje (4 personen)

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    Geel zijn de pomodori die we nu kennen nog. Maar ook groen, zwart, wit, gespikkeld en gestreept. En natuurlijk rood. Je kunt er allerlei lekkers mee maken, zoals deze tomaat- en nectarinetorentjes.

    Ingrediënten en benodigdheden

    • 4 tomaten
    • 2 nectarines
    • bos basilicum
    • 1 bol buffelmozzarella
    • zeezout
    • peper
    • 4 el balsamicoazijn
    • 4 el olijfolie
    • 4 satéprikkers

    Bereiding
    Week de satéprikkers in koud water. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de tomaten en nectarines in plakken van ongeveer ½ cm. Snijd de (buffel)mozzarella in zo dun mogelijke plakken. Bouw 4 verschillende taartjes op. Begin met een plakje tomaat, dan nectarine, weer tomaat, een plakje mozzarella, tomaat en een blaadje basilicum. Bestrooi ze tijdens het opbouwen met zeezout en verse peper.

    Maak op deze manier 4 mooie taartjes. Steek er een lange satéprikker in. Zet ze ongeveer 10 minuten in de oven. Pureer de overige basilicumblaadjes samen met de olijfolie tot een groene dressing. Haal de taartjes uit de oven. Zet ze op een eigen bord en druppel de basilicumolie en de azijn eromheen.

    Dit recept is van Roos Leufkens en is te vinden op meatonsunday.com.