article
1.6675192
Een recept van Edwin Kats voor tongschar met tom kha kai.
Tongschar
Een recept van Edwin Kats voor tongschar met tom kha kai.
http://www.bd.nl/xtra/lekkers-uit-brabant/tongschar-1.6675192
2016-11-25T06:01:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6675208.1479984953!image/image-6675208.jpg
Recept
Lekkers uit Brabant
Home / Xtra / Lekkers uit Brabant / Tongschar

Tongschar

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Tongschar
      Fotograaf
    Een recept van Edwin Kats voor tongschar met tom kha kai.

    Ingrediënten:

    4 tongscharfilets
    10 gram olijfolie
    6 gram gesneden bieslook

    Voor de zoetzure sjalotten:

    50 gram water
    50 gram witte wijn
    50 gram suiker
    50 gram azijn
    80 gram gesnipperde sjalotten

    Voor de pinda crunch:

    20 gram kokos klapper
    20 gram pinda

    Voor de tom kha kai:

    200 gram kokosmelk
    350 gram gevogelte bouillon
    100 gram slagroom
    50 gram melk
    50 gram sjalot
    ½ citroengras stengel
    20 gram loaswortel
    30 gram gember wortel
    ½ knoflookteentje
    2 blaadjes djeroek poeroet
    ½ Spaanse rode peper
    8 gram suiker
    1 eetlepel nam pla
    1 limoen
    50 gram shiitake
    8 gram tomatenpuree

    Bereidingswijze:

    • Alle droge ingrediënten (behalve de shiitake) in grove stukken snijden en aanfruiten in een beetje olie, de tomatenpuree toevoegen en deze ontzuren. Nu het vocht toevoegen en alles 45 minuten laten trekken, het geheel zeven en dit met de shiitake cutteren.
    • De pinda`s fijnhakken en vermengen met de klapper.
    • De sjalotten snipperen, het water, azijn, witte wijn en suiker koken en hier de sjalotten aan toevoegen, dit geheel laten afkoelen.
    • De tongschar filet bakken in de olie en bedekken met de zoetzure sjalotten, pinda crunch en bieslook, het gerecht serveren in een schuimige tom kha kai.