article
1.6357128
Wij Nederlanders eten graag een plakje kaas. En dat blijft niet bij één plakje, per jaar verorberen we zo’n twintig kilo de man/vrouw.
Veldsla met peer, noten en blauwe kaas (4 personen)
Wij Nederlanders eten graag een plakje kaas. En dat blijft niet bij één plakje, per jaar verorberen we zo’n twintig kilo de man/vrouw.
http://www.bd.nl/xtra/lekkers-uit-brabant/veldsla-met-peer-noten-en-blauwe-kaas-4-personen-1.6357128
2016-09-08T22:15:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6357135.1473276653!image/image-6357135.JPG
Blauwschimmel,Bereidingstijd 15 min,Recept,Kaas,Salade,Walnoot,Handperen
Lekkers uit Brabant
Home / Xtra / Lekkers uit Brabant / Veldsla met peer, noten en blauwe kaas (4 personen)

Veldsla met peer, noten en blauwe kaas (4 personen)

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    Wij Nederlanders eten graag een plakje kaas. En dat blijft niet bij één plakje, per jaar verorberen we zo’n twintig kilo de man/vrouw.

    Ingrediënten (4p)

    • 150 gram veldsla
    • 400 gram rijpe handperen
    • 100 gram ongebrande walnoten
    • 250 gram blauwschimmelkaas van Bastiaansen
    • 150 gram rode uien
    • 1 tl verse tijmblaadjes
    • 2 el olijfolie

    Dressing

    • 3 el olijfolie
    • 1 el appelazijn
    • 0,5 el appeldiksap
    • mespunt mosterd
    • peper en zout

    Bereiding
    Was en droog de sla. Schil de peren en snij ze in de lengte in dunne parten. Snij de kaas in blokjes. Schil en snij de uien in dunne plakken. Bak ze met tijm in de olijfolie op matig vuur in 15 minuten geurig en heel zacht. Bestrooi met peper en zout. Meng voor de dressing alle ingrediënten goed door elkaar en zet opzij. Meng de veldsla met de dressing. Leg een luchtig bergje sla op elk bord. Verdeel peer, walnoten, gebakken ui en kaas over de sla op de borden. Serveer met vers brood en roomboter.