article
1.6813337
Een recept voor witlofsoep met garnaaltjes voor vier tot zes personen.
Witlofsoep met garnaaltjes
Een recept voor witlofsoep met garnaaltjes voor vier tot zes personen.
http://www.bd.nl/xtra/lekkers-uit-brabant/witlofsoep-met-garnaaltjes-1.6813337
2017-01-06T06:05:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6813351.1483629184!image/image-6813351.jpg
Recept
Lekkers uit Brabant
Home / Xtra / Lekkers uit Brabant / Witlofsoep met garnaaltjes

Witlofsoep met garnaaltjes

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Witlofsoep met garnaaltjes.
      Fotograaf
    Een recept voor witlofsoep met garnaaltjes voor vier tot zes personen.

    Ingrediënten

    • 80 gram wit van prei, in ringetjes; 
    • 2 mooie kropjes witlof;
    • 50 gram roomboter;
    • 250 gram gekookte kruimige aardappels, in blokjes;
    • 2 takjes tijm; laurierblad;
    • 1,5 l kippenbouillon;
    • 2 dl crème fraîche;
    • mespunt nootmuskaat, versgeraspt;
    • zout en witte peper;
    • 100 gram gepelde Hollandse (grijze) garnaaltjes.

    Bereidingswijze
    Verwijder kontjes van witlof, bewaar vier mooie buitenste blaadjes, snij de rest fijn. Gaar in pan preiringetjes in gesmolten boter, voeg witlof toe. Bak even mee, voeg hete bouillon, laurierblad en tijm toe. Laat 20 min zacht pruttelen, voeg laatste 5 min. aardappels erbij. Verwijder kruiden, pureer soep met staafmixer. Proef, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer crème fraîche los met eetlepel soep en mix erdoor. Niet meer laten koken. Serveer hete soep in kommen, leg lofblad met garnalen er bovenop. Serveer met soepstengels of boerenbrood.

    Tip: verlevendig garnalensmaak met een drupje sherry of citroensap.