article
1.6631324
GOIRLE - Bij De Eetkamer in Goirle geen pincettenwerk of krenterig gedoe. Maar rijkelijk gevulde borden die er ook nog eens goed uitzien.
De Eetkamer in Goirle: ongedwongen sfeer en zeker niet zuinig
GOIRLE - Bij De Eetkamer in Goirle geen pincettenwerk of krenterig gedoe. Maar rijkelijk gevulde borden die er ook nog eens goed uitzien.
http://www.bd.nl/xtra/over-de-tong/de-eetkamer-in-goirle-ongedwongen-sfeer-en-zeker-niet-zuinig-1.6631324
2016-11-11T07:02:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6631348.1478788288!image/image-6631348.jpg
Over de Tong
Home / Xtra / Over de Tong / De Eetkamer in Goirle: ongedwongen sfeer en zeker niet zuinig

De Eetkamer in Goirle: ongedwongen sfeer en zeker niet zuinig

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het hoofdgerecht wordt geserveerd in de Eetkamer in Goirle.
   Fotograaf
  GOIRLE - Bij De Eetkamer in Goirle geen pincettenwerk of krenterig gedoe. Maar rijkelijk gevulde borden die er ook nog eens goed uitzien.

  In Goirle en omgeving weet iedereen je de weg te wijzen naar restaurant De Eetkamer. Dat kunnen wij ons aan het eind van de avond maar al te goed voorstellen. De Eetkamer serveert onder leiding van chefkok Tonny Burk al 20 jaar op creatieve wijze goed gevulde borden. Hier geen pincettenwerk en krenterig gedoe.

  Het restaurant is gehuisvest in een karakteristiek pand. De schouw, glas-in-loodramen en de parketvloeren geven een huiselijke sfeer. De tuinkamer kijkt uit op een prachtige tuin waar ook gegeten kan worden. De open keuken geeft je het gevoel dat de kok er ook bij hoort. Van hem moeten we het ook hebben.

  Onder het genot van een alcoholvrij aperitief en een amuse van verse pasta, royaal gedrenkt in groene olijvenpesto, maken we een keuze van de menukaart. De chef geeft met een kroontje aan wat zijn favorieten zijn. We kiezen voor het alleszins betaalbare driegangenmenu á € 32,50 en alle daarbij vermelde kroontjes. De wijnkaart is uitgebreid. Zo’n beetje de hele wereldbol komt voorbij. Wij kiezen voor de toegankelijke huiswijn, een Sauvignon Blanc-viognier, l’Arjolle 2015.

  Mijn tafelgenoot kiest als voorgerecht de Arabische salade: kip, freekeh (een graanproduct uit het Midden-Oosten van geroosterde tarwe, die geoogst wordt als de korrel nog groen en zacht is en wordt gedroogd in de zon), za’atar Libanon olie, dadels, granaatappelpitjes en hummus-harissa (een mengsel van kikkererwten, sesampasta, knoflook en kruidige tomatensaus). Een mooi bord, de ingrediënten met een ringvorm opgemaakt en afgedekt met een precies op maat uitgestoken wrap. Ik heb het idee dat met dit voorgerecht meteen de juiste hoeveelheid vitaminen naar binnen glijden. De tarwe, kruiden en humus vullen elkaar prima aan qua smaak.

  Juiste pit
  Mijn voorkeur gaat uit naar de rundertartaar met burrata (verse kaas gemaakt van mozzarella en room), gedroogde kerstomaatjes, pesto, tapenade van taggiasche olijven (specialiteit uit Ligurië) en pastasalade. De rundertartaar is perfect, bijna romig. De er doorheen gewerkte kappertjes geven de juiste pit. Kleine details, zoals het serveren van taggiasche olijven, laten zien dat de chef waarde hecht aan goede ingrediënten. De gedroogde kerstomaatjes komen beslist niet uit een potje. De pastasalade had er voor mij niet bij gehoeven.We ‘moeten’ nog twee gangen.

  Mijn tafelgenoot schuift de gemakkelijk zittende stoel eens extra aan voor de Iberico Cabecero, varkensnek met een chorizoworstje, geroosterde paprika, champignonsaus met marjolein, en aardappeltortilla. Wederom een rijkelijk gevuld en mooi opgemaakt bord. Het vlees is van uitstekende kwaliteit. Gelukkig niet te zuinig met de smaakvolle saus want soppen bij dit soort vlees mag/moet. De chorizoworst is krokant gebakken en een goede tegenhanger van het vlees. De aardappeltortilla zorgt voor de neutralisering van het vet aan de varkensnek.

  Mijn keuze valt op de scholfilet met bieslooksaus, jus van schaaldieren, zilte Zeeuwse groenten en tempura van gamba’s. Ik ben altijd blij als ik een vis zoals schol op de kaart zie. Compliment voor de chef als deze tere vis goed bereid wordt. De scholfilet wordt op een bedje van zeekraal geserveerd. De vis is juist gegaard en graatloos. Dat kan ik niet zeggen van de zeekraal. Het is veel werk maar toch fijn als alle stugge deeltjes van de zeekraal verwijderd zijn. De bieslooksaus is goed op smaak. De jus van schaaldieren moet ergens tussen wal en schip liggen. Er was zeker niet bezuinigd op de maat van de gamba’s.

  Is er nog een gaatje voor het dessert? Dat moet net kunnen. We hebben nog niet álle kroontjes geproefd. Mijn tafelgenoot kiest de glace au nougat de montelimar met frambozensaus. De parfait van nougat is smeuïg en niet mierzoet. De frambozensaus erbij wel. Enkele druppels zou méér dan voldoende geweest zijn.

  Ondergetekende gaat voor de aanbeveling de Classic Banoffee Pie met een bolletje vanilleijs. Een taartje van harde wener en vulling van romige crème en dunne bananenschijfjes met daarop vanilleijs. De bodem had iets zachter mogen zijn, de romige vulling in combinatie met de bananen en vanilleijs is een zoete doch zware afsluiting van een copieus diner.

  Eén ding weet ik zeker: bij De Eetkamer ga je niet naar buiten met het idee dat je nog trek hebt. Onze borden zijn rijkelijk gevuld en met aandacht opgemaakt. Het personeel is oplettend en attent. We voelen ons heerlijk verwend.

  De Eetkamer in Goirle

  Eén ding weet ik zeker: bij De Eetkamer ga je niet naar buiten met het idee dat je nog trek hebt. Onze borden zijn rijkelijk gevuld en met aandacht opgemaakt. Het personeel is oplettend en attent. We voelen ons heerlijk verwend.

  De kaart

 • De Eetkamer heeft verschillende kaarten: een lunchkaart, wijnkaart en het Eetkamermenu. Er is ook een kinderkaart.
 • Op de site staat ook al de kaart met het Kerstmenu.
 • Gerechten die eruit springen, worden aangegeven met een kroontje.
 • Mensen met een dieet of allergie kunnen dat aangeven. Daar wordt dan rekening mee gehouden.
 • Er zijn ook menusuggesties voor gezelschappen vanaf 8 personen.

 •  

  De rekening

  2x 3-gangenmenu65,00 euro
  Glas witte wijn groot6,15 euro
  Glas rode wijn3,75 euro
  Koffie 2x4,40 euro
  Karaf water0,0 euro
   
  Totaal
   
  79,30 euro
   
  De Eetkamer, Tilburgseweg 34 in Goirletwenty-nine.nl