article
1.6675768
VUGHT - Bij ‘t Misverstant hebben ze geen kaart maar een menu met lokale en seizoensgebonden producten. De chef scoort ook met opmaak van de borden.
‘t Misverstant Vught: mooie borden, smakelijk eten
VUGHT - Bij ‘t Misverstant hebben ze geen kaart maar een menu met lokale en seizoensgebonden producten. De chef scoort ook met opmaak van de borden.
http://www.bd.nl/xtra/over-de-tong/t-misverstant-vught-mooie-borden-smakelijk-eten-1.6675768
2016-11-25T07:00:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6675804.1479994452!image/image-6675804.jpg
Over de Tong
Home / Xtra / Over de Tong / ‘t Misverstant Vught: mooie borden, smakelijk eten

‘t Misverstant Vught: mooie borden, smakelijk eten

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   ‘t Misverstant in Vught.
   Fotograaf
  VUGHT - Bij ‘t Misverstant hebben ze geen kaart maar een menu met lokale en seizoensgebonden producten. De chef scoort ook met opmaak van de borden.

  Drie jaar geleden verhuisde restaurant ’t Misverstant van het centrum van Den Bosch naar Vught. De verschillen zijn duidelijk: parkeergelegenheid voor de deur en een groter restaurant. Patron cuisinier Chef Thijs Vis doet zijn naam eer aan: hij voelt zich als een vis in het water op deze prachtige locatie.

  Ontvangst
  We worden door de gastvrouw en heer plezierig ontvangen in een prachtige eetgelegenheid. Geen onnodige versiersels. Warme inrichting en verlichting. Geen kaart. De chef stelt wekelijks een menu samen. Hij maakt gebruik van de lokale producten en ingrediënten van het seizoen. De chef houdt rekening met dieet en eventuele vegetarische wensen.

  Met een glas port en witte huiswijn in onze hand dubben we wat we willen, voor-, tussen-, hoofdgerecht en nagerecht of liever het ene wel en het andere niet. We zijn er uit. Mijn tafelgenoot kiest voor een voor- tussen en hoofdgerecht. Ik kies voor een voor- hoofd en nagerecht. Er wordt ons niet gevraagd waar we niet van houden of een mogelijk dieet hebben. Dat valt op.

  Heerlijke amuses
  Er komen twee heerlijke amuses op tafel, achter elkaar geserveerd. Geïnspireerd door de herfst, een ‘paddenstoel’ gevuld met epoisses, een romige Franse kaas, afgelakt met rode bietengelei en peterseliedressing. Flinterdunne cannelloni van koolrabi gevuld met crème van eierdooier en wasabi. Hiermee geeft de chef meteen een gedegen visitekaartje af.

  Onder de indruk
  Het voorgerecht van mijn tafelgenoot is ceviche (ingrediënt rauw gemarineerd met citroen, limoen) van makreel, ijsje met vocht van makreel en Thaise dressing, krabkoekje, radijs en komkommer. Ik krijg een steak tartaar, gewikkeld in flinterdunne schijfjes radijs, coulis van peterselie op een flan van paprika. De tartaar mag iets méér gekruid worden. Op het prachtige servies zijn deze borden ware schilderijtjes vol frivoliteiten zoals eetbare bloemblaadjes en verschillende cress soorten. We zijn beiden erg onder de indruk.

  Onze gastheer verrast ons met zijn wijnkennis en heeft een passend wijnarrangement samengesteld. Bij het voorgerecht drinken we Riesling uit Luxemburg Grand premier Cru, de wat zoete Riesling past uitstekend bij de enigszins zoete smaak van de makreel.
  Onze tweede gang is enerzijds een tussengerecht van zeebaars op buikspek van Livar varken, jus van olie van het buikspek en van langoustines, crème bataat en komkommermousse. De zeebaars is perfect gegrild en het buikspek geeft nét dat beetje pit.

  Mijn hoofdgerecht bestaat uit boerderijeend met jus van eend, gestoofde eendenbout, rode, roze en witte biet, kroepoek van de huid van kip en gefrituurde aardappelpuree met rode ui. In beide gevallen wordt er een sauskommetje naast ons gezet met extra saus. Daar ben ik blij mee, de saus is klasse. Niet voor niets wordt er gezegd: ‘aan de saus herken je de kok’. De eendenborst is subliem gebakken en met een dun laagje vet aan de filets is de krokante bite zoals het moet zijn. De wijn die we erbij drinken is een Italiaanse wijn, Bachero, Verdicchio dei Castelli di Jesi. Gegist op hout en een zilte smaak. Ook bij deze gerechten scoort de chef met zijn opmaak van de borden.

  Kleurrijk nagerecht
  We hebben nog iets om ons op te verheugen. Het hoofdgerecht en nagerecht. Mijn tafelgenoot krijgt een gerecht welke de chef vandaag voor het eerst meegeeft. Houtduif, aardappelmousseline licht gerookt, zuurkool, bospaddenstoelen en schuimige saus van eekhoorntjesbrood. Helaas kan de duif ons niet écht bekoren. Is wat aan de harde kant en heeft een vleugje van leversmaak. De erbij geschonken Pinot Noir uit Chili met een tint van rood fruit, chocolade en de wat boerse afdronk maakt veel goed.

  Het nagerecht is een kleurrijk, met lijnen van smaken, opgemaakt bord en een romige crème van passievrucht, ijs van hazelnoot, mousse van karamel, allerlei bereidingen van karamel, hazelnoot en passievrucht. Ook in dit restaurant kunnen we vaststellen dat er een prijskaartje hangt aan subliem opgemaakte borden.

  Kleine verrassing
  Op de rekening troffen we nog een kleine verrassing aan. Bij ‘t Misverstant loopt een actie ‘Eet met je Hart’, Deze actie maakt samen met restaurants en haar gasten lokale initiatieven tegen eenzaamheid mogelijk. In de maanden november en december kun je een vrijwillige donatie van een euro doen. Bij ons is de donatie niet vrijwillig. Stond al op de rekening! Niet dat we er bezwaar tegen hebben, maar het is toch prettig als dat van tevoren gevraagd wordt.

  La Folie in Zaltbommel

  Bij ‘t Misverstant hebben ze geen kaart maar een menu met lokale en seizoensgebonden producten. De chef scoort ook met opmaak van de borden.

  De kaart

  • Zondag’s gesloten. Door de week open voor de lunch.
  • Op basis van het aanbod uit de streek en het seizoen stelt de Chef een menu samen.
  • Rekening houdend met uw wensen.
  • Voorgerecht, hoofdgerecht, dessert á 40 euro p.p.
  • Voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht á 47 euro p.p.
  • Voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht, dessert á 55 euro p.p.
  • Voorgerecht, tussengerecht, tussengerecht, hoofdgerecht, dessert á 70 euro p.p.
  • Kaas i.p.v. dessert kost 3 euro extra.
   

  Beoordeling

  Voorgerecht:8
  Tussengerecht:8
  Hoofdgerecht:6
  Nagerecht:7
  Bediening:8
  Prijs / kwaliteit:7
   

  De rekening (2 personen, 3 gangen)

  1x Ruby port3,75 euro
  1x glas witte huiswijn5,25 euro
  1x wijnarrangement 3 gangen19,50 euro
  1x menu 3 gangen V/H/D40,00 euro
  1x menu 3 gangen V/T/H47,00 euro
  1x koffieservies12,00 euro
  1x donatie 'Eet met je Hart'1,00 euro
  Totaal128,50 euro
   
  Restaurant ‘t Misverstant, Kampdijklaan 80 in Vught. www.misverstant.nl