article
1.6153116
Vier maanden na de opening gaan we eten bij TwentyNine, de nieuwste aanwinst van Veghel. Over de inrichting is goed nagedacht, de kaart mist een duidelijke signatuur.
TwentyNine in Veghel: minder opties graag
Vier maanden na de opening gaan we eten bij TwentyNine, de nieuwste aanwinst van Veghel. Over de inrichting is goed nagedacht, de kaart mist een duidelijke signatuur.
http://www.bd.nl/xtra/over-de-tong/twentynine-in-veghel-minder-opties-graag-1.6153116
2016-06-30T07:27:16+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6153139.1467270949!image/image-6153139.JPG
Over de Tong
Home / Xtra / Over de Tong / TwentyNine in Veghel: minder opties graag

TwentyNine in Veghel: minder opties graag

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Grijs en vrolijk oker voeren de boventoon in het stoere interieur.
   Fotograaf
  Vier maanden na de opening gaan we eten bij TwentyNine, de nieuwste aanwinst van Veghel. Over de inrichting is goed nagedacht, de kaart mist een duidelijke signatuur.

  Het is zo'n dag waarop je wel buiten zou willen eten, de temperatuur is immers prima, maar de lucht is dreigend zwart en het rommelt in de verte. Dat durven we dus niet aan. We nemen een biertje op het overkapte gedeelte van het terras van restaurant TwentyNine in Veghel en bestuderen ondertussen de menukaart. Het begint ons al snel te duizelen. De kaart biedt zoveel opties dat het moeilijk te ontdekken is waar TwentyNine nu echt voor staat.

  Shared dining
  Drie concepten naast elkaar is wat veel. Naast acht verschillende burgers is er namelijk ook een uitgebreide à la cartekaart én kun je kiezen voor shared dining. Pff. Dat wordt moeilijk. Eigenares Nina Vogels, die vanavond vriendelijk de bediening doet, legt ons uit dat shared dining hier betekent dat je niet zelf de gerechten (die je samen moet delen) mag kiezen, maar dat je die keuze aan de chef laat. Een soort verrassingsmenu dus eigenlijk.

  Omdat ik zin heb in de bietencarpaccio en mijn gast zijn oog al heeft laten vallen op de ceviche (zie kader), kiezen we liever zelf. Even later meldt Nina dat onze voorgerechten klaar zijn, en verplaatsen we ons naar binnen. Gelukkig maar, anders hadden we het mooie interieur wellicht nooit ontdekt. Tijd om lang rond te kijken hebben we niet, want onze eerste gang is al op tafel gezet. Beetje vreemd.

  De twee koude voorgerechten hadden best pas gebracht kunnen worden nadat wij op onze plek waren gaan zitten. Maar allez. We zitten fijn in comfortabele stoeltjes en prijzen onze ongestreken linnen servetten, die samengebonden zijn met een leren band. Ze passen perfect bij de stoere industriële uitstraling van het restaurant, waar grijs en vrolijk oker de boventoon voeren naast houten tafeltjes op een betonnen gietvloer.

  Ik ben dol op de zoete aardse smaak van bietjes en steek verwachtingsvol de eerste hap van de carpaccio van rode biet met crème brûlée van geitenkaas in mijn mond. Dat valt eerlijk gezegd nogal tegen. De plakken biet zijn om voor carpaccio door te kunnen gaan te dik en te gaar, de geitenkaas is ergens heel ver op de achtergrond te ontdekken in de blokken crème die de term brûlée niet waardig zijn. Het erin gestoken krokantje is taai.

  De ceviche aan de overzijde oogt spannend, maar de verwachting die de mooie opmaak van het bord wekt wordt slechts gedeeltelijk waargemaakt. De smaak is minder fris dan je van dit van oorsprong Latijns-Amerikaanse gerecht van rauwe, in citrussap gegaarde vis mag verwachten. De tomatenjam erop is zeer smaakvol. Het extra bestelde brood komt wel, maar pas als onze voorgerechten al op zijn.

  Het tussengerecht (kalfszwezerik) verschijnt. We delen het samen en proeven van het iets te krokant gebakken orgaanvlees, dat geserveerd wordt op een bedje van bloemkool-truffelcouscous. Die is leuk en heeft een lekker mondgevoel. De portsaus valt tegen; die heeft geen dikke stroperige consistentie, maar lijkt eerder op dunne bouillon met een vage toon van port.

  Broodje
  Terwijl de regen buiten inmiddels met bakken uit de lucht komt vallen, verheugen wij ons op onze burgers als hoofdgerecht, want dat is een van de concepten waar TwentyNine zich mee wil profileren. Het moet gezegd, zowel mijn Black Angus met blauwe kaas en uiencompote als de Wagyu-burger van mijn disgenoot zijn erg lekker klaargemaakt. Het glas stevige Zuid-Afrikaanse Shiraz smaakt prima bij het rundvlees. De leverkrullen en truffelmayonaise geven aan de Wagyu-burger nog meer rijkdom en romigheid. Maar wat is het jammer dat beide burgers op een veel te zoet briochebroodje geserveerd worden. De bijgeleverde friet is oké, de zelfgemaakte mayonaise onderscheidt zich echter niet van een goede pot in de super gekochte mayo.

  Na een korte pauze zijn we toe aan het dessert. Het wordt een red velvet cake voor mij en een trifle met vers fruit voor mijn disgenoot. Liever had ik de spannender klinkende crème brûlée van koffie met een mousse van toffee en ijs van gezouten karamel gehad, maar die blijkt op te zijn.

  Mijn vervangende red velvet cake maakt geen goede beurt, want hij smaakt droog, de smeuïgheid ontbreekt. Ik spoel hem weg met een slok zoete dessertwijn en kijk verlekkerd naar de trifle, die mooi is opgemaakt in een hoog glas. Dat desssert, van romige crème, fris vers fruit en wat krokantjes bevalt goed.

  Wat ons betreft mag TwentyNine een iets duidelijkere signatuur aanbrengen. Nu ontbreekt een echt concept en hinkt het op vele gedachten. Iets minder opties graag.

  TwentyNine in Veghel

  Wat ons betreft mag TwentyNine een iets duidelijkere signatuur aanbrengen. Nu ontbreekt een echt concept en hinkt het op vele gedachten. Iets minder opties graag.

  De kaart

 • TwentyNine serveert burgers (tussen 10 en 12,50 euro) voor de lunch. Ook staan er verschillende broodjes en salades op de lunchkaart.
 • Shared dining kan in 2, 3 of 4 gangen (45-55-63 euro voor 2 p). Verder 8 verschillende burgers.
 • Op de à la cartekaart vijf voorgerechten die variëren van steak tartaar (12,50 euro) tot coquille (13,50 euro). Verder als tussengerecht vier soepen en de zwezerik.
 • Als hoofdgerecht is er keuze uit zes gerechten. Er is een vegetarisch hoofdgerecht.
 • Vijf desserts waaronder een kaasplank sluiten de kaart af. Tafelwater kost 4,25 euro.

 •  

  De rekening

  1x Ceviche13,00 euro
  1x Carpaccio rode biet10,00 euro
  1x Zwezerik15,50 euro
  1x Wagyu-burger15,50 euro
  1x Black Angus blue13,50 euro
  1x Red velvet cake8,00 euro
  1x Trifle8,00 euro
  3x wisseltap12,00 euro
  1x verse limonade2,25 euro
  1x rode wijn (Shiraz)3,75 euro
  1x bitter lemon2,25 euro
  1x muscat7,00 euro
   
  Totaal
   
  110,75 euro
   
  TwentyNine, Markt 29 in Vegheltwenty-nine.nl