Volledig scherm
Willem Jeths met de leerlingen van 1 vwo van het Cambium College uit Zaltbommel

School uit Zaltbommel krijgt workshop van Componist des Vaderlands

ZALTBOMMEL - Leerlingen uit 1 vwo van het Cambium College uit Zaltbommel hebben dinsdag een workshop klassieke muziek van Componist des Vaderlands Willem Jeths en componiste Claudia Rumondorin in TivoliVredenburg in Utrecht gehad. De workshop markeert een nieuw onderdeel van de Buma Music Academy, het gratis muzieklesprogramma voor midddelbare scholen.

De leerlingen kregen van Willem Jeths een uitgebreide introductie over wat componeren is. Onder begeleiding van Claudia Rumondor maakten de scholieren een compositie, uitgevoerd door slagwerker Maikel Claessens. De workshop werd afgesloten met een rondleiding door de verschillende zalen van TivoliVredenburg.

Buma Music Academy
Buma Music Academy, een initiatief van Buma Cultuur, zet zich in voor boeiend en eigentijds muziekonderwijs op middelbare scholen. Buma Music Academy voorziet in een interactief lesprogramma. Tijdens de lessen doen leerlingen inspiratie op van professionele artiesten en biedt het lesprogramma de deelnemende klassen onder andere de mogelijkheid een bekende Nederlandse artiest te ontmoeten, een kijkje te nemen achter de schermen van een poppodium of een bezoek aan een opnamestudio te brengen.

Zaltbommel e.o.