1. Xander zag spookrijder op A16 recht op zich afkomen: ‘Meteen duidelijk dat hij op de vlucht was’
  PREMIUM

  Xander zag spookrij­der op A16 recht op zich afkomen: ‘Meteen duidelijk dat hij op de vlucht was’

  Dat de spookrijder, die zondagavond laat een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A16 bij Prinsenbeek, niet de weg kwijt was maar vluchtte voor de politie, was voor de 34-jarige Xander direct duidelijk. Hij reed over een viaduct ter hoogte van de rondweg van Breda, toen hij de spookrijder recht op zich af zag komen. ,,Ik wist meteen: dit is geen zielig opaatje die de weg kwijt is, deze meneer is op de vlucht.”
 2. Sneeuw zorgt voor witte vrijdag in Brabant, code geel nog tot zaterdagochtend

  Sneeuw zorgt voor witte vrijdag in Brabant, code geel nog tot zaterdag­och­tend

  Code oranje is vrijdag om 14.00 uur opgeheven in Brabant, meldt het KNMI. Het winterse weer zorgde vrijdagochtend en -middag voor enorme problemen voor het weg- trein- en vliegverkeer. Daardoor werden diverse Brabantse snelwegen afgesloten. Op knooppunt De Hogt van de A67 is de geschaarde vrachtwagen inmiddels geborgen en de weg is weer vrij. Op de A58 zijn alle vrachtwagens van de weg en alle rijstroken zijn weer open. Tijdens de avondspits viel het reuze mee.
 1. Collectebus uit kerststal in Chaam gestolen, Jezusbeeld van 290 euro valt bijna kapot: ‘Gaat nergens over’
  PREMIUM

  Collecte­bus uit kerststal in Chaam gestolen, Jezusbeeld van 290 euro valt bijna kapot: ‘Gaat nergens over’

  CHAAM - Op de ochtend na kerst deden Christianne en Ad de Beer een trieste ontdekking: de collectebus van de kerststal voor hun café in Chaam was plots weg. Ook lagen alle kerstfiguren in de stal overhoop. Het was de eerste keer dat de eigenaren van ‘t Chaamse Wapen een busje in de stal hingen, en meteen ging het mis. ,,Het gaat helemaal nergens over”, vindt Christianne de Beer.