1. 250 jaar BD in voorpagina's: man op de maan, de eerste euro's en Roze Maandag

  250 jaar BD in voorpagi­na's: man op de maan, de eerste euro's en Roze Maandag

  Vandaag, op 2 juli 2021, is het precies 250 jaar geleden dat de ’s Hertogenbossche Courant voor het eerst uitkwam. Het is de voorloper van wat we nu kennen als het Brabants Dagblad. Een jubileum dat we uiteraard vieren. Alles daarover is te lezen op onze speciale jubileumpagina en in de extra bijlage die vandaag om de krant ligt. Een bewaarexemplaar, net als de dertien voorpagina's hieronder. Een fractie van de duizenden en duizenden voorpagina's die de krant ooit heeft gedrukt.
 2. Hoofdredacteur Lucas van Houtert over zijn jarige krant: ‘De baas spelen bij het BD is mooi, zelf schrijven is beter’

  Hoofdredac­teur Lucas van Houtert over zijn jarige krant: ‘De baas spelen bij het BD is mooi, zelf schrijven is beter’

  Lucas van Houtert is bijna vijf jaar hoofdredacteur van het Brabants Dagblad, een rimpeling in de lange geschiedenis van 250 jaar. Hij kwam van het wat speelsere Eindhovens Dagblad naar het ‘sjieke zusje’, zoals hij het BD noemde vanwege de serieuze toon. “Dat past beter bij mijn aard, bij mijn journalistieke drijfveren.” Maar is hij nog wel baas over zijn eigen krant?
 1. Wie zo oud wordt als het Brabants Dagblad, heeft veel en vaak iets te vieren gehad
  PREMIUM

  Wie zo oud wordt als het Brabants Dagblad, heeft veel en vaak iets te vieren gehad

  Onze krant viert feest. Dat is al een maand te merken aan de bijzondere artikelen over de makers van de krant en aan de bijzondere gebeurtenissen die in herinnering worden geroepen onder het kleurrijke logo ‘Brabant Dagblad al 250 jaar hier’. De ‘echte’ verjaardag is op 2 juli. Wie 250 jaar bestaat heeft al heel wat keren een goede reden gehad om een mijlpaal te vieren. Hoe deden onze voorgangers dat vroeger?