De eerste grote graphic van Julius Wintermans over de bouw van de Martinus Nijhoffbrug. Vanaf 1994 verscheen er wekelijks een verhaal over de vorderingen. De brug werd in 1996 geopend.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste grote graphic van Julius Wintermans over de bouw van de Martinus Nijhoffbrug. Vanaf 1994 verscheen er wekelijks een verhaal over de vorderingen. De brug werd in 1996 geopend. © Julius Wintermans

De Martinus Nijhoffbrug, leg de lezers maar eens uit hoe je ‘een plank over de Waal’ legt

BD 250ZALTBOMMEL - Bertjan Kers schreef als verslaggever Bommelerwaard een belangrijk deel van een serie verhalen over de bouw van de Martinus Nijhoffbrug bij Zaltbommel. Die serie begon met een groot verhaal voor de weekendbijlage. Daarbij werkte hij samen met Julius Wintermans.

  1. Wie zo oud wordt als het Brabants Dagblad, heeft veel en vaak iets te vieren gehad
    PREMIUM

    Wie zo oud wordt als het Brabants Dagblad, heeft veel en vaak iets te vieren gehad

    Onze krant viert feest. Dat is al een maand te merken aan de bijzondere artikelen over de makers van de krant en aan de bijzondere gebeurtenissen die in herinnering worden geroepen onder het kleurrijke logo ‘Brabant Dagblad al 250 jaar hier’. De ‘echte’ verjaardag is op 2 juli. Wie 250 jaar bestaat heeft al heel wat keren een goede reden gehad om een mijlpaal te vieren. Hoe deden onze voorgangers dat vroeger?