Gerrit Groeneveld, begin februari 1995, op de lege Markt in Zaltbommel. Zijn witte stationcar lag vol met kranten voor de achterblijvers.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Groeneveld, begin februari 1995, op de lege Markt in Zaltbommel. Zijn witte stationcar lag vol met kranten voor de achterblijvers. © Jan Verhoeff

Hoogwater in de Bommelerwaard: hoe verslaggever Gerrit Groeneveld illegaal het gebied in sloop voor een reportage

BD 250ZALTBOMMEL - Honderdduizenden mensen op de vlucht voor het water. Kun je dat een hoogtepunt in een journalistieke carrière noemen? Evacuatie, gewassen die verpieteren, achtergelaten dieren. Omstandigheden waar je menselijk gesproken niet op zit te wachten. Maar jawel, het was een hoogtepunt. Als het onheil zich dan toch voltrekt, wil je er als journalist bij zijn. Januari 1995, de Bommelerwaard is wereldnieuws.

  1. 250 jaar BD in voorpagina's: man op de maan, de eerste euro's en Roze Maandag

    250 jaar BD in voorpagi­na's: man op de maan, de eerste euro's en Roze Maandag

    Vandaag, op 2 juli 2021, is het precies 250 jaar geleden dat de ’s Hertogenbossche Courant voor het eerst uitkwam. Het is de voorloper van wat we nu kennen als het Brabants Dagblad. Een jubileum dat we uiteraard vieren. Alles daarover is te lezen op onze speciale jubileumpagina en in de extra bijlage die vandaag om de krant ligt. Een bewaarexemplaar, net als de dertien voorpagina's hieronder. Een fractie van de duizenden en duizenden voorpagina's die de krant ooit heeft gedrukt.