Volledig scherm
Waterleiding gesprongen aan de Hoofdstraat in Genderen. © GinoPress B.V.

130 huizen zonder water in Genderen door lekkage

Door een breuk in de waterleiding stroomde woensdagmiddag water door de straten in de omgeving van de Hoofdstraat in Genderen. Zo'n 130 woningen zaten heel de middag zonder water. 

Het water zette het wat lager gelegen grasveld voor de kerk volledig blank en de slootjes rondom het terrein lopen aardig vol.

De waterleidingsmaatschappij heeft inmiddels de grootste druk van de leiding gehaald. Zo’n 130 huizen in de omgeving hadden hierdoor tijdelijk geen water, bruin water en/of lage waterdruk. Er werd aangeraden geen apparaten zoals boilers, geisers, wasmachines en vaatwassers te gebruiken en de waakvlam van de geiser te doven.

Tappunt

Er werd een tappunt ingericht op de kruising bij de Bulkstraat. Daar konden mensen water komen halen om bijvoorbeeld mee te koken.

Door bubbeltjes in het water werd even gespeculeerd over een mogelijk gaslek. Volgens het drinkwaterbedrijf is daar echter geen sprake van. ,,Dat het bubbelt kan komen door lucht die vrijkomt uit de waterleiding”, aldus een woordvoerder. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.