Volledig scherm
© Thinkstock

Aalburger vangt bot met bezwaren grillroom en shoarmazaak

DEN HAAG/AALBURG - Aalburger ’t Lam heeft de Raad van State er niet van kunnen overtuigen een grillroom en shoarmazaak te veel overlast aan De Galerij oplevert.

De Raad wees woensdag in een definitieve uitspraak alle bezwaren van de bovenbuurman tegen de horecavergunning van de hand. Volgens de Raad maakt het bestemmingsplan naast gewone winkels ook lichte horeca, zoals snackbars, grillrooms en afhaalrestaurants mogelijk.

Dat de shoarmazaak teveel stankoverlast veroorzaakt gaat er bij de Raad niet in. De grillroom valt volgens de gemeente Aalburg binnen de geurnormen van het landelijke Activiteitenbesluit. Dat besluit stelt landelijke milieunormen aan bijvoorbeeld restaurants en grillrooms.

Ook de ruime openingstijden vindt het bestuursrechtscollege geen probleem. Immers, de burgemeester heeft de openingstijden al beperkt in de horecavergunning en is de omwonenden daarmee meer tegemoet gekomen dan strikt noodzakelijk is. Hoe dan ook is de uitspraak een tegenvaller voor ’t Lam. Hij zegt heel veel last van stank en herrie te hebben. Volgens hem is hij nog de enige bewoner in het bovengelegen appartementengebouw die voor er de opening van de shoarmatent kwam wonen. De rest is al verhuisd.

Waalwijk, Heusden e.o.