Volledig scherm
Zwembad AquaAltena aan de Middenweg in Andel. © Bertjan Kers/BD

Bekvechten in raad Aalburg over AquaAltena

WIJK EN AALBURG/ANDEL - Een gemeenteraad die er 'voor spek en bonen bij zit', een 'godsgeschenk dat er straks in Altena een bestuur zit dat niet zulke fratsen uithaalt'. Harde woorden had Shah Sheikkariem van AltenaLokaal tijdens het debat in de Aalburgse raad over AquaAltena.

Woorden die hem niet in dank werden afgenomen, zeker niet toen Sheikkariem op het onbehoorlijke af uitviel tegen Kees Noorloos van Belangen Aalburgse Burgers.

De fractievoorzitter AltenaLokaal wond zich enorm op over het besluit van Sportfondsen om een punt te zetten achter de exploitatie van AquaAltena, het zwembad van Aalburg en Woudrichem in Andel. Volgens Sheikkariem is de Aalburgse raad er één van spek en bonen, omdat het college beloofd had om de partijen op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van het zwembad. 

Voldongen feit

Eind 2016 had de raad Sportfondsen met een forse subsidieverhoging gesteund, maar die hulp mocht uiteindelijk niet baten.  En daarmee was het een voldongen feit. ,,Afgelopen maand hebben we met een brief te horen gekregen dat het kalf verdronken is."

Voor het zwembad moeten de twee gemeenten een nieuwe exploitant zoeken.  Een dilemma, omdat het gaat om een deal die voor de nieuwe gemeente  Altena op zal gaan. En de huidige gemeente Werkendam heeft al twee zwembaden.

Wethouder Pim Bouman zei daarover in gesprek te zijn met Werkendam.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement