Volledig scherm
Het gemeentehuis van Aalburg. © stockfoto BD

Bewoners Wielstraat Veen: 'Nee' tegen wooncomplex voor 150 arbeidsmigranten

UPDATEVEEN/WIJK EN AALBURG - Bij bewoners van de Wielstraat in Veen is onrust ontstaan over het plan van twee ondernemers  voor een wooncomplex voor minimaal 150 arbeidskrachten.  

Een deel van de bewoners is op de hoogte gebracht van de plannen door de ondernemers van bloemstukproducent PT-Creations en uitzendorganisatie Van Doorn Flexible Workforce.  Dat nieuws ging vervolgens als een lopend vuurtje door de straat.  Het wooncomplex zou tussen Wielstraat 55 en 59 moeten worden gerealiseerd. 

'Ongerust en overvallen'

De bewoners schrijven aan burgemeester en wethouders van Aalburg dat ze  zich 'ongerust en overvallen' voelen. ,, We achten het voorstel irrealistisch. De illusie die men voorspiegelt dat dit de Wielstraat ten goede komt en dat wij er geen impact van hebben is absurd."

Quote

Dat dit de Wielstraat ten goede komt en dat wij er geen impact van hebben is absurd

Citaat uit brief bewoners Wielstraat Veen

Dinsdagavond tijdens de raadsvergadering zat de publieke tribune vol mensen uit de Wielstraat. De gemeenteraad besprak een aanzet tot beleid over de huisvesting van arbeidsmigranten. Wethouder Wijnand van der Hoeven ging na afloop van de vergadering met de bewoners in gesprek. Hij zei dat de gemeente nog geen officieel verzoek van de bedrijven heeft ontvangen.

Quote

We hebben de buurt uitgenodigd om bij ons bedrijf de plannen in te zien. Daar hebben nog weinig mensen gebruik van gemaakt

Janthijs de Fijter, PT-Creations

Huisvesting voor eigen mensen

Dat benadrukt ook Janthijs de Fijter van PT-Creations.  ,,Samen met onze belangrijkste leverancier van arbeidskrachten willen we huisvesting realiseren voor onze eigen mensen. Dat zijn om en nabij de 150 mensen. We vonden het wel zo beschaafd om buurtbewoners eerst persoonlijk op de hoogte te stellen, nog voordat we de gemeente en de raad gingen benaderen. We hebben de buurt uitgenodigd om bij ons bedrijf de plannen in te zien. Daar hebben nog maar weinig mensen gebruik van gemaakt."

  1. De IJsvrienden hebben de pomp weer aangezet in Wijk en Aalburg

    De IJsvrienden hebben de pomp weer aangezet in Wijk en Aalburg

    WIJK EN AALBURG - Ze hadden er bij ijsclub De IJsvrienden in Wijk en Aalburg niet meer op gerekend dat het nog hard zou gaan vriezen dit seizoen. Daarom hadden ze vorige week het water maar van de natuurijsbaan nabij het NOAD-veld af laten lopen. Maar Koning Winter gaat toch weer regeren, zeggen de weerprofeten. Dus moesten deze dagen alle hens aan dek om opnieuw water op de baan te pompen op de uiterwaard daar in Wijk en Aalburg.

Waalwijk, Heusden e.o.