Volledig scherm
De Rietdijk in Giessen werd genoemd als een mogelijke locatie voor een asielzoekerscentrum in de gemeente Woudrichem. © Google Streetview

Biesbosch-gemeenten zetten azc-plannen in koelkast

AALBURG/WOUDRICHEM - Aalburg, Drimmelen, Geertruidenberg, Moerdijk, Werkendam en Woudrichem maken even pas op de plaats met de plannen voor opvanglocaties voor asielzoekers. Dat maakten zij donderdag bekend.

De zogeheten Biesboschgemeenten kwamen tot dit besluit nu commissaris van de koning Wim van de Donk heeft aangekondigd dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) werkt aan een bijgestelde opdracht aan de Brabantse gemeenten.

Door het dalende aantal asielaanvragen is het de vraag of de huidige plannen voor opvanglocaties nog noodzakelijk en of wenselijk zijn. Binnen de Biesbosch-gemeenten was bedacht dat Drimmelen en Woudrichem ieder 300 asielzoekers zouden opnemen. De overige gemeenten zouden de vergunninghouders huisvesten.

Huisvesting
​Het COA komt op 1 september met een bijgestelde opdracht aan de Brabantse gemeenten. Die wachten de Biesbosch-gemeenten nu af. De dalende instroom heeft geen gevolgen voor het huisvesten van vergunninghouders. De 6 gemeenten zullen de komende tijd volgens het planning doorgaan met het huisvesten van vergunninghouders.

Lees meer over vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Waalwijk, Heusden e.o.