Volledig scherm
Het gemeentehuis van Aalburg en de kerk van de hervormde gemeente Wijk. © Bertjan Kers/BD

Brief van provincie over verkoop gemeentehuis Aalburg 'anders van toon dan gesprek'

UPDATE 2WIJK EN AALBURG - De provincie geeft de gemeente Aalburg toestemming om het gemeentehuis te verkopen aan de hervormde gemeente Wijk. Maar het college krijgt wel 'tien tikken op de vingers'. 

Kwam de provincie begin deze maand nog met de boodschap 'drie maanden wachten', nu ligt er een nieuwe brief  met goedkeuring van het besluit. 

Al is goedkeuring een groot woord, constateerde Shah Sheikkariem van AltenaLokaal tijdens de raadsvergadering. De lange lijst met kriekpunten is voor hem aanleiding 'om de inwoners van Aalburg onze excuses aan te bieden dat het zo is gegaan'.  ,,Ik schaam me kapot."

In de brief geeft de provincie aan dat de verkoop onvoldoende is besproken met de fusiepartners Woudrichem en Werkendam. Ook was de deal niet in het financiële belang van Altena. Dit omdat er 'zeer aanzienlijke' kans is op een  afkoopsom als Aalburg het gemeentehuis terughuurt van de kerk. 

Wethouder Arie van Loon en burgemeester Fons Naterop konden zich niet vinden in de toon van de brief. Het gesprek met de provincie was 'constructief' geweest. ,,Ik wil de draai om de oren graag nuanceren",  zei Naterop. ,,Ons is verteld dat we juist voortvarend hebben gehandeld. Dat is best een ander geluid."

De hervormde gemeente wil het gemeentehuis gebruiken voor verenigingsactiviteiten. Aalburg zou het gebouw dan van de kerk kunnen huren, zolang de gemeente er nog behoefte aan heeft.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.