Volledig scherm
© Marry Bouman/BD

Campagne Toolbox Brandveilig Leven van start in het Land van Heusden en Altena

GENDEREN – De burgemeesters van Aalburg en Woudrichem hebben donderdagmiddag in wooncomplex De Ruijterhof in Genderen de officiële aftrap verricht van de Campagne Toolbox Brandveilig Leven.

Met de campagne willen Veiligheidsregio Midden en West Brabant, Brandweer Midden en West Brabant en de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem samen met de inwoners proberen thuis een brandveilige omgeving te creëren.

Voorkomen is beter dan genezen. Een gevleugeld gezegde dat ook van toepassing is op brandveiligheid. Burgemeester Fons Naterop noemde het preventief bezig zijn. ,,Hoe kun je alerter zijn op signalen die kunnen leiden tot een brand ? Met deze campagne wordt er op ingespeeld.”

Gefingeerd brandje
In de aula van De Ruijterhof maakten de belangstellenden een gefingeerd brandje mee waarbij de brandweer van Genderen werd opgeroepen die vervolgens uitrukte naar het wooncomplex. Tijdens de kick off konden geïnteresseerden een informatiestand van de brandweer bezoeken, zich inschrijven voor een Home Safety Check met de brandweer en een gratis rookmelder halen.

Ook kon er met een 3D-bril ervaren worden hoe een proces van een uitrukkende brandweer te werk gaat en hoe moeilijk het is te ontsnappen uit een ruimte vol met rook.

Waalwijk, Heusden e.o.