Volledig scherm
Opening De Bogert in Eethen © Marry Bouman

De Bogert in Eethen officieel geopend

EETHEN – Feest vrijdagmiddag in Eethen. De brede school De Bogert werd officieel in gebruik genomen.

De openingshandeling werd verricht door burgemeester Fons Naterop van de gemeente Aalburg en Meander-directeur Ap van Toor, die samen een naambord onthulden.

In De Bogert zijn de basisschool Prins Willem-Alexander, een ruime gymzaal, de bibliotheek en een peuterspeelzaal ondergebracht. Met het clubgebouw van GDC vormt het één geheel. Voor het project werd in 2008 al de basis gelegd toen voetbalclub GDC uit wilde breiden. Om de leefbaarheid van het dorp Eethen verder te verbeteren, werden de plannen destijds breed uitgewerkt, met naast uitbreiding bij de voetbalclub als voorlopig eindpunt aan de zogenaamde Zuidrand 51 nieuwe wooneenheden en De Bogert. Het project kreeg de iDOP-status waardoor het financiële provinciepotje de helpende hand bood.

Een glunderende basisschooldirecteur

Alle partijen zijn tevreden. Vooral Eugenie de Roij, directeur van de basisschool, glunderde. “We hebben iets moois kunnen realiseren. We hebben een prachtige open school met veel vrijheid. We hebben er onze visie helemaal op los kunnen laten.” Voor verdere aankleding van de school ontving de schooldirecteur een cheque van 5.000 euro van de dorpsraad.

Kinderopvang haakte af

Eén puzzelstukje ontbreekt nog in De Bogert en dat is de kinderopvang. Door omstandigheden haakte die instantie af. “Hopelijk kan dat puzzelstukje in een later stadium nog gevonden worden”, sprak Meander-directeur Van Toor zijn verwachting uit.

Over de invulling van de locatie waar de oude basisschool nog staat wordt nog nagedacht.