Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Drie verdachten grote drugsvangst Veen langer in voorarrest; woning drie maanden op slot

UPDATEVEEN - De drie verdachten die afgelopen vrijdag werden opgepakt in Veen tijdens een drugsactie blijven voorlopig nog vastzitten. Het voorarrest van het drietal is verlengd met veertien dagen, dat heeft de rechter bepaald.  Burgemeester Fons Naterop van Aalburg heeft de woning aan de Hubertus Schreuderhof tot oktober laten sluiten.

Quote

Het gaat hier om een zorgelijke situatie, zeker als ik kijk naar de grote hoeveelhe­den drugs die werden gevonden

Burgemeester Fons Naterop

,,Inwoners van de gemeente Aalburg maar ook die van de nieuwe gemeente Aalburg moeten zich veilig kunnen voelen in hun dorpen en wijken", laat Naterop in een persverklaring weten. ,,Om die ruiden sluit ik dit huis voor drie maanden. Het gaat hier immers om een zorgelijke situatie, zeker als ik kijk naar de grote hoeveelheden drugs die werden gevonden."

De politie trof vrijdag in het huis in Veen onder meer vier kilo amfetamine, ruim 150 gram cocaïne, zo'n 250 pillen, een boksbeugel en twee busjes pepperspray aan in de woning in Veen. Het drietal, een 25-jarige vrouw, een man van 24 en een 46-jarige Culemborger, werd aangehouden. De politie ontving meerdere klachten en besloot daarom de woning te controleren.

Ook een woning in Culemborg werd doorzocht. Daar vonden agenten vijf kilo amfetamine, ruim 200 pillen, een aantal hennepplanten en materiaal en vloeistof die gebruikt worden voor productie van drugs. 

Overlast

De wijkagenten laten op Twitter weten dat zij diverse omwonenden hebben gesproken. ,,Zij gaven aan al langer overlast te hebben. Meld overlast meteen. Niet achteraf!", schrijven de twittercops.