Volledig scherm
Martin Tietema, directeur van KNN Bioplastics, overhandigt de eerste kilo plastickorrels uit rioolslib aan Joan Hanegraaf (r) van Oerlemans Packaging © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Eerste kilo grondstof voor plastic uit rioolslib gepresenteerd in Genderen

GENDEREN - Directeur Joan Hanegraaf van Oerlemans Packaging heeft donderdag op het hoofdkantoor van het bedrijf in Genderen de eerste kilo grondstof voor plastic in ontvangst genomen die gewonnen is uit rioolslib.

De korrels zijn geproduceerd in een proeffabriek op de rioolwaterzuiveringsinstallatie van waterschap Brabantse Delta in het Zeeuwse Bath.

Brabantse Delta spreekt van een wereldprimeur. Met de korrels kan plastic worden gemaakt dat zowel op land als in water biologisch afbreekbaar is. Het experiment is de aanzet om met de zuiveringsinstallaties niet alleen afvalwater te zuiveren, maar om er ook duurzaam grondstoffen te produceren. Voor plastic uit rioolslib is 40 procent minder grondstof nodig dan voor andere bioplastics.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.