Volledig scherm
© Marry Bouman

Floortje en Jeroen moedigen Marianne Vos aan in Babyloniënbroek

BABYLONIËNBROEK – ‘De supporterstour met Floortje en Jeroen’. Van 8 tot 19 augustus supporteren Floortje Dessing en Jeroen Kijk in de Vegte de sporters samen met de thuisblijvers. Maandag was de première. Tussen 06.00 en 09.00 uur waren ze op radio 2 te beluisteren vanaf Babyloniënbroek, de thuishaven van wielrenster Marianne Vos.

,,We hebben zondagavond in het huis van Marianne de wedstrijd samen bekeken met Marianne’s beste vriendin Marlies van Hemert en daar samen gesupporterd”, vertelt Floortje. ,,Dat was heel leuk. En spannend. Ook burgemeester Naterop was er bij. Zijn vrouw Trudie heeft nog voor soep gezorgd.”

Touringcar
Het was eerst de bedoeling om in het huis van Marlies van Hemert in Woudrichem, een vriendin van Marianne, de wedstrijd te volgen. ,,Maar daar konden we de touringcar annex opnamebus waarin de hele crew ’s nachts ook verblijft in Woudrichem niet kwijt. Daarom mochten we de wedstrijd in het huis van Marianne zelf op tv bekijken.”

Marlies van Hemert trad zodoende als gastvrouw op. Marlies en Marianne kennen elkaar al 17 jaar. ,,Vanaf de middelbare school zijn we al vriendinnen.” Gregory Vandamme, een goede vriend van Marianne, was ook speciaal voor de uitzending vanuit België naar Broek gekomen. ,,Ja, Marianne heeft Broek wel op de kaart gezet”, keek buurman Arjens Boom toe.

Dinsdag moedigen Floortje en Jeroen Bas Verwijlen aan in Oss, de thuisbasis van schermer.

Volg het laatste nieuws over de Olympische Spelen op bd.nl/rio2016.

Waalwijk, Heusden e.o.