Volledig scherm
De burgemeesters van de drie Altena-gemeenten. vlnr Yves de Boer (Werkendam), Fons Naterop (Aalburg) en Arie Noordergraaf (Woudrichem). © Bertjan Kers/BD

Fusie Altena lijkt gelopen race, maar vergt nog veel kruim

WIJK EN AALBURG - Ambtenaren van de gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam kijken reikhalzend uit naar 2019. Volgens de burgemeesters van de drie Altena-gemeenten kosten de dubbele taken die hun medewerkers hebben, veel energie.

Dat is de boodschap van Yves de Boer van Werkendam, Arie Noordergraaf van Woudrichem en Fons Naterop van Aalburg in een toelichting op de voortgang van de herindeling. De fusie van de drie gemeenten is over vijftien maanden een feit. 

Achter de schermen wordt nog hard gewerkt aan de herindeling. Zo moeten ruim driehonderd regelingen van de drie gemeenten op elkaar worden afgestemd. Het werk dat daarbij komt kijken, komt bovenop de reguliere taken van de ambtenaren. 

De burgemeesters staan niet alleen voor de taak om hun mensen gemotiveerd te houden, maar ook om de belangstelling van de inwoners te blijven trekken. Volgens Yves de Boer willen mensen weten wat de nieuwe gemeente concreet voor invloed zal hebben op hun leven. ,,Burgemeester, waar komt het nieuwe gemeentehuis te staan? Die vraag krijg ik regelmatig, maar ik kan daar geen antwoord op geven. Dat hangt nog van veel andere beslissingen af."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.