Volledig scherm
De Veense Put © Google Streetview

Geen cent te halen op de Veense Put

WIJK EN AALBURG - Het liefst zouden diverse Aalburgse raadsfracties willen dat de bewoners van de recreatiegebied de Veense Put zelf opdraaien voor de kosten van dit hoofdpijndossier.

De Veense Put stond dinsdagavond in drievoud op de agenda. Bij elkaar geharkt ging het over handhaving daar, de oplossing van de instabiliteit van de landtong en het komende bestemmingsplan. De vraag was of de raad in totaal nog 125.000 euro wilde ophoesten.

"Of we even willen tekenen bij het streepje”, mopperde CDA’er Arno Bouman. Hij vroeg wethouder Wijnand van der Hoeven of de bewoners van de Put, of de aannemer die de instabiliteit aanpakt, niet wat euro’s terug kunnen sluizen richting gemeente. Ook CU en VVD zaten op die lijn. Volgens Van der Hoeven loopt de gemeente zelf geen risico, maar dan deel je ook niet in de opbrengst van verondieping (=stabilisering).

Of de 125 mille er komt blijkt pas over twee weken. Van der Hoeven kon de bezorgde raad ook niet garanderen dat dit de laatste gemeenschapseuro’s richting put zijn. "Maar dan nemen we die mee in de begroting.”

Waalwijk, Heusden e.o.