Volledig scherm
Wandelaars in actie tijdens de 80 van de Langstraat in Waalwijk. © Beeld Werkt

Gemeenten vieren fusie met '80 van Altena'

WIJK EN AALBURG - Waalwijk heeft zijn 80 van de Langstraat. Altena krijgt volgend jaar de 80 van Altena. Vanwege de fusie van de drie gemeenten per 1 januari 2019 gaat wandelsportvereniging De Vrijbuiters uit Wijk en Aalburg eenmalig een 80 van Altena organiseren, meldt De Vrijbuiters-voorzitter Jan van Rijswijk.

 ,,We gaan dit eenmalig doen vanwege 'de geboorte van Altena'. Het is echt eenmalig want om elk jaar zoiets te organiseren is ons te machtig. Daar komt zoveel organisatie bij aan te pas. Dat gaat niet." 

De startplaats wordt Almkerk. De route komt door alle twintig kernen van de nieuwe gemeente Altena. Het evenement begint vrijdag 5 april 2019 en eindigt op zaterdag 6 april 2019. Van Rijswijk: ,,Een week later houden wij onze 34e paaswandeltocht. Die start dan in Wijk en Aalburg."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.