Volledig scherm
Zwembad AquaAltena in Andel. © Jeroen van Eijndhoven/Beeld Werkt

Gemor in politiek Aalburg over bijdrage voor AquaAltena beetje zinloos

WIJK EN AALBURG - De Aalburgse raad had liever niet meebetaald aan de exploitatie van intergemeentelijk zwembad AquaAltena, maar heeft weinig keus. Dat is een notendop de situatie inzake het voorstel dat de gemeenten Aalburg en Woudrichem samen 130.000 euro per jaar voor het zwembad op tafel gaan leggen.

Voor Aalburg komt het bedrag neer op 61.100 euro per jaar. Vorige week boog de Woudrichemse raad zich al over een soortgelijk voorstel (68.900 euro). Het geld is nodig omdat de horecaomzetten tegenvallen en met name het buitenbad te weinig bezoekers trekt.

Vertrouwen is nul
Natuurlijk was er gemor alom dat er nu geld bij moet. „Het is geen manier van zaken doen”, mopperde VVD’er Cees Branderhorst dinsdagavond over Sportfondsen Andel BV, exploitant van AquaAltena. „Een overeenkomst tekenen en nou valt het tegen, en dan willen we ineens niet meer.” Wilfried Bouman van de Aalburgse Alliantie had ook geen hoge pet op van Sportfondsen. „Ons vertrouwen is nul. Nu zetten ze ons al het mes op de keel.”

Verantwoordelijk wethouder Pim Bouman ontkende het niet. „Als er geen geld bij komt, dan trekken ze de stekker eruit.”

De openbare discussie werd ook gehinderd doordat de raadsleden niet konden praten over een aantal vertrouwelijke stukken. Die waren geheim vanwege bedrijfsgevoelige informatie.

Waalwijk, Heusden e.o.