Volledig scherm
De fietsers. © Marry Bouman

Hervormd Wijk presenteert fietsers voor Tour de Elancourt

WIJK EN AALBURG - Van 13 tot 17 september organiseert de Hervormde gemeente van Wijk en Aalburg een sponsorfietstocht. Vanuit het Franse Elancourt, nabij Parijs, wordt in vier dagen naar Wijk en Aalburg gefietst (540 km). Zaterdag presenteerde de fietsgroep zich voor de kerk in Wijk.

De opbrengst van de fietstocht komt geheel ten goede aan een zustergemeente, de protestantse gemeente in Elancourt. De protestantse gemeente Elancourt telt slechts 70 gemeenteleden en heeft het financieel moeilijk. “We hebben hier dan ook ons gemeenteproject van gemaakt”, legt Miranda Vos, één van de voortrekkers, uit. Elke deelnemer moet minimaal een sponsorbedrag van 200 euro meebrengen en het inschrijfbedrag is 100 euro. Momenteel staat de teller al op meer dan 10.000 euro.

22 fietsers hebben zich opgegeven. Zij worden omringd door 12 verzorgers. Een dertigtal gemeenteleden zullen de fietsers en de verzorgers per bus vergezellen.

Een aantal fietsers heeft speciaal voor de toertocht een racefiets gekocht. Zo ook Dieke Versteeg. “Het was eerst niet de bedoeling. Maar dan ga je een keer mee fietsen en dan komt van het een het ander. Ik vond het steeds leuker worden. Ik ben er nu mee besmet. Ik heb al 2000 km getraind. En het is voor het goede doel hé.”

Waalwijk, Heusden e.o.