Volledig scherm
PREMIUM
De kliniek in het Duitse Bracht, vlakbij Venlo, waar natuurgenezer Klaus Ross kankerbehandelingen aanbood. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN © ANP

Hoe spijkerhard is het bewijs tegen kankerbehandelaar Klaus Ross?

Dat het tóch nog tot vervolging van natuurgenezer Klaus Ross komt, voelt voor nabestaande Françoise Goedhuys als gerechtigheid. Een forensisch patholoog waarschuwt echter voor te veel euforie.

Ze had bijna niet meer durven hopen dat het bericht haar ooit nog zou bereiken: dat de Duitse autoriteiten alsnog genoeg bewijs hebben verzameld om Klaus Ross, de Heilpraktiker die ze verantwoordelijk acht voor de plotselinge dood van haar vrouw Leentje, achter de tralies te krijgen. Het duurde meer dan 1,5 jaar en al die tijd hoorde Françoise Goedhuys bitter weinig vanuit Duitsland, tot haar grote frustratie. Maar gisteren was het dan toch zo ver. ,,Ik heb er Leentje uiteraard niet mee terug. Maar dat ze nu eindelijk toegeven en blijkbaar toch hebben kunnen vaststellen wat ik al bijna 2 jaar zeg - dat ze overleden zijn aan een overdosis 3-BP - dat doet in ieder geval wel deugd”, zegt de Vlaamse Goedhuys.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.