Volledig scherm
De logo's van de partijen die fuseren tot Altena Lokaal. © BD

Ideaalburg, Gemeentebelangen en Lokaalbelang heten vanaf november Altena Lokaal

WIJK EN AALBURG/WOUDRICHEM/WERKENDAM - De namen Ideaalburg, Gemeentebelangen en Lokaalbelang verdwijnen uit de politieke arena van het Land van Heusden en Altena. Vanaf november gaan de partijen verder onder hun nieuwe naam: Altena Lokaal.

In februari maakten de partijen bekend dat ze gaan fuseren. De gemeente Altena, de fusie van Aalburg, Woudrichem en Werkendam, is per 1 januari 2019 een feit. Anderhalve maand daarvoor, op 21 november 2018, kiezen de inwoners een nieuwe gemeenteraad.

De drie partijen bezetten momenteel 12 van de in totaal 51 zetels in de drie gemeenteraden. Omgerekend naar de grootte van de gemeenteraad van Altena zou Altena Lokaal op 7 van de 31 zetels uit kunnen komen. 

  1. De IJsvrienden hebben de pomp weer aangezet in Wijk en Aalburg

    De IJsvrienden hebben de pomp weer aangezet in Wijk en Aalburg

    WIJK EN AALBURG - Ze hadden er bij ijsclub De IJsvrienden in Wijk en Aalburg niet meer op gerekend dat het nog hard zou gaan vriezen dit seizoen. Daarom hadden ze vorige week het water maar van de natuurijsbaan nabij het NOAD-veld af laten lopen. Maar Koning Winter gaat toch weer regeren, zeggen de weerprofeten. Dus moesten deze dagen alle hens aan dek om opnieuw water op de baan te pompen op de uiterwaard daar in Wijk en Aalburg.

Waalwijk, Heusden e.o.