Volledig scherm
Tot eind augustus kon taxussnoeisel worden ingeleverd. © gratis

Inzameling taxussnoeisel in Altena: genoeg voor 28 chemokuren

UPDATEGIESSEN/WERKENDAM - De inzameling van taxussnoeisel bij de milieustraten in Giessen, Werkendam en Hank heeft deze zomer grondstof opgeleverd voor ruim 28 chemokuren. 

Dat hebben de gemeenten Aalburg en Woudrichem en Werkendam te horen gekregen van de Stichting Taxus voor Hoop in Beverwijk.  In Giessen werd 9,6 kuub ingeleverd en in Werkendam en Hank bij elkaar 18,8 kuub.

De Altena-gemeenten leveren hun taxussnoeisel aan de Stichting Taxus voor Hoop. De jonge scheuten van de taxus bevatten de stof baccatine. Die remt de deling van kankercellen. Voor één kuur is een kubieke meter taxus nodig. 

In totaal heeft de stichting deze zomer in Nederland voor 1.710 chemokuren snoeisel opgehaald. 

Venijnboom is giftig

De taxus baccata  is een populaire haagplant. De taxus staat ook wel bekend als venijnboom. En wat die naam doet vermoeden is juist: de taxus is een giftige plant.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.